У ПЦУ закликали капеланів не брати участь у соборі Філарета
У ПЦУ закликали капеланів не брати участь у соборі Філарета

У ПЦУ закликали капеланів не брати участь у соборі Філарета

У Православній церкві України закликали військових священиків не брати участь в помісному соборі УПЦ Київського патріархату.

Про це йдеться в повідомленні голови Синодального управління військового духовенства Української Православної Церкви на сторінці в Facebook.

«У зв'язку з намірами скликати помісний собор УПЦ Київського патріархату закликаємо всіх військових священиків (капеланів), хто бажає блага для церкви і України, не брати жодної участі в заходах і діях, які руйнують єдність Помісної УПЦ», - зазначено в повідомленні.

Військове духовенство ПЦУ нагадало, що рішенням Священного синоду Православної церкви України від 15 лютого 2019 року була підтримана пастирська діяльність військових священиків (капеланів) в складі Синодального управління військового духовенства.

«Таким чином, всі капелани, які несуть місіонерську діяльність серед військовослужбовців усіх силових структур України, є кліриками Об'єднаної Православної церкви України і не можуть брати участі в цих зборах», - додали в повідомленні.

Напередодні предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав вірян та духовенство не брати участі у заходах і діях, які руйнують єдність Помісної церкви.

«Самовільне та позастатутне проведення зборів невизначеної групи не уповноважених осіб з присвоєнням цим зборам назви «Собору» означатиме церковне розділення та відділення організаторів та учасників таких зборів від Православної Церкви України з усіма канонічними та юридичними наслідками», - йдеться у заяві.

патріархат Київський не існує і ніколи не існував, а Філарет був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський.

Патріарх Філарет: Епіфаній - помилка моя велика, але не головна...

Філарет проти Епіфанія.

Як Священний Синод гасив пожежу.

Київський патріархат досі існує? Чи загрожує Православній церкві України розкол.

Источник материала
Поделиться сюжетом