В Україні запрацювала програма ЄС з підтримки податкової та митної реформ
В Україні запрацювала програма ЄС з підтримки податкової та митної реформ

В Україні запрацювала програма ЄС з підтримки податкової та митної реформ

19 червня, 2019, 10:03.

.

Міністерство фінансів спільно з міжнародними партнерами запустило Програму Європейського Союзу з управління державними фінансами в Україні (EU4PFM).

Про це розповів заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Гелетій, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми запускаємо в дію третій та четвертий компоненти цієї Програми, яка направлена на підтримку податкових та митних реформ і нарощування потенціалу з управління державними фінансами", - заявив Гелетій.

Він додав, що Програма ЄС з управління державними фінансами України є частиною Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки.

За словами Гелетія, метою EU4PFM є покращення системи управління фінансами в Україні, а також системи оподаткування і надання митних послуг.

Впровадження програми, очікують у Мінфіні, дозволить Україні покращити свої позиції в рейтингу Doing Business за показниками "оподаткування" та "міжнародна торгівля".

Основними напрямками EU4PFM стануть: допомога державним установам з бюджетним плануванням та контролем, розвиток системи розслідування економічних злочинів, підтримка реформи податкової та митної служб, а також допомога в управлінні державними інвестиціями та сприяння посиленню відповідальності державних компаній.

Програма Європейського Союзу з управління державними фінансами в Україні виконуватиметься Литовським Центральним агентством з управління проєктами за підтримки Представництва ЄС в Україні з грудня 2019 року по грудень 2023 року.

Загальний бюджет програми - 55,5 млн євро.

8 травня Кабінет Міністрів призначив Сергія Верланова головою Державної податкової службина 5 років.

Новопризначений голова податкової служби Сергій Верланов представив стратегію реформування відомств.

17 квітня через позов народного депутата Андрія Антонищака Окружний адмінсуд м.

Києва зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів про оголошення конкурсу на посаду голови Державної митної служби.

Источник материала
Поделиться сюжетом