Сайт "Кулінарна академія" розкриває декілька секретів приготування ідеального смузі.
По-перше, потрібно використовувати зелень.
М’ята, петрушка, шавлія, чебрець, розмарин, шпинат: листя і трави – найкорисніший інгредієнт, який варто просто додати і злегка збити.
По-друге, важливо підібрати інгредієнти для смаку та окремо – для текстури.
Манго, ягоди, яблуко, груша дадуть відмінну соковитість і кислуватість, а банани або авокадо – кремову гладкість.
Також завжди можна додати шматочок кореня імбиру, сік лимона або лайму.
По-третє, не захоплюйтеся змішуванням усього підряд.
Фрукти або ягоди плюс зелень або імбир, або овочі плюс зелень – гарні рішення.
Змішувати кріп, броколі, ківі і полуницю в одній склянці достеменно не потрібно.
Рецепти смачних смузі.
Полуниця + банан.
1/2 банана.
4-6 заморожених ягід полуниці (або свіжих).
1/2 ст.
нежирного йогурту без добавок.
1/2 або 1 ст.
апельсинового соку.
1 ст.
насіння льону.
У блендері спочатку змішайте банан, ягоди, йогурт і апельсиновий сік.
Додайте насіння льону і знову перемішайте.
Розлийте по склянках і подавайте.
Рецепт полунично-бананового смузі.
Морква + абрикос.
6 шт.
абрикосу (без кісточок, скибочками).
175 г.
манго, скибочками.
300 мл.
морквяного соку.
2 ст.
Змішайте всі інгредієнти в блендері до консистенції смузі і відразу ж подавайте.
Рецепт морквяно-абрикосового смузі.
Молоко + полуниця + паростки пшениці.
1 ст.
нежирного молока або кефіру.
4 ст.
нежирного йогурту без добавок.
3-5 ягід полуниці.
2 ч.
пшеничних паростків.
2 ч.
дикого меду.
Змішайте всі інгредієнти в блендері до консистенції смузі і відразу ж подавайте.
Рецепт смузі з паростками пшениці.