Волкер назвав РФ головною перешкодою на шляху реалізації Мінських домовленостей
Волкер назвав РФ головною перешкодою на шляху реалізації Мінських домовленостей

Волкер назвав РФ головною перешкодою на шляху реалізації Мінських домовленостей

Представник США з питань України Курт Волкер 18 червня назвав Росію головною перешкодою на шляху реалізації Мінських домовленостей.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Росія залишається головною перешкодою на шляху виконання Мінських угод.

Україна ж зробила все можливе для виконання домовленостей" - заявив він на слуханнях у Сенаті США.

Також Волкер згадав про ухвалений українською стороною закон амністію для осіб, які вчинили злочини в рамках конфлікту, а також законодавство, яке передбачало б так званий "особливий статус".

"На жаль, Росія, схоже, зробила усвідомлений вибір на користь збереження статусу кво.

Росія продовжує підтримувати свої маріонеткові режими, так звані "народні республіки" Донецька і Луганська, яким немає місця ні за Мінськими угодами, ні за конституційним ладом України" - зауважив спепцпредставник США.

Так, за його словами, нещодавнє вкрай провокаційне рішення Росії щодо роздачі російського громадянства українцям на Донбасі створило ще одну серйозну перешкоду для виконання Мінських угод і реінтеграції територій, контрольованих Росією.

Крім того, він наголосив, що "Росія багато що повинна зробити, щоб зупинити свою триваючу агресію проти України, щоб ми мали змогу перейти до інших аспектів повного виконання Мінська".

Як повідомлялося, 5 червня представники Тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську домовилися розробити механізм покрокового припинення вогню на Сході України.

За словами спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, Кучма запропонував зняти економічну блокаду з ОРДЛО.

Источник материала
Поделиться сюжетом