ЄС на рік продовжив санкції через анексію Криму
ЄС на рік продовжив санкції через анексію Криму

ЄС на рік продовжив санкції через анексію Криму

20 червня.

Європейський Союз на один рік продовжив санкції, пов'язані з незаконною анексією Росією Криму і Севастополя.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу євроінституції.

"20 червня 2019 року Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією, до 23 червня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Заходи застосовуються до фізичних осіб і компаній з ЄС.

Вони обмежені територією Криму і Севастополя.

Санкції включають заборони на:.

імпорт продукції з Криму або Севастополя в ЄС;.

інвестиції в Крим або Севастополь;.

надання туристичних послуг, пов'язаних з Кримомо або Севастополем, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в порти Кримського півострова, окрім випадків крайньої необхідності;.

експорт певних товарів і технологій для кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах і пов'язаних з розвідкою і видобутком нафти, газу і мінеральних ресурсів.

Технічна допомога, брокерські, будівельні або інженерні послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах, також не повинні надаватися.

Як зазначено в заяві Високого представника з закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні від імені ЄС 17 березня 2019 року, через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією, "ЄС залишається твердим у своїй прихильності суверенітету і територіальній цілісності України.

ЄС не визнає і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права".

З березня 2014 року ЄС поступово накладає обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на цю навмисну дестабілізацію України, включаючи подовжені сьогодні санкції.

Источник материала
Поделиться сюжетом