Колишній Вінницький митрополит Симеон про позицію вірян УПЦ: Як не крути, правда на їхній стороні
Колишній Вінницький митрополит Симеон про позицію вірян УПЦ: Як не крути, правда на їхній стороні

Колишній Вінницький митрополит Симеон про позицію вірян УПЦ: Як не крути, правда на їхній стороні

Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Колишній митрополит УПЦ Симеон (Шостацький) підтвердив, що правда на боці релігійних громад Української Православної Церкви, які законно володіють церковним майном і захищають свої храми від посягань представників новоствореної структури "ПЦУ".

Про це він сказав 20 червня під час "Всеукраїнського церковно-громадського Форуму Єдності Українського Православія", передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Коментуючи процеси "переходів" парафій УПЦ в новостворену структуру, колишній митрополит висловив розчарування з цього приводу.

Зокрема він пожалівся, що найскладніше "переводити" парафії, де відбувається перереєстрація статутів в "ПЦУ" без згоди на те релігійної громади УПЦ.

"Там де одне і інше — тут вже звичайно складніше, і є господар", - зауважив Симеон.

"Але виходить так, що правда на їхній стороні — воно все так зафіксовано і належить їм", — підтвердив він правомочність позиції вірян УПЦ, які змушені відстоювати свої храми від незаконних посягань активістів "ПЦУ".

Також митрополит, що перейшов у розкол, спростував заяви своїх очільників, зокрема "патріарха" Філарета та "митрополита" Епіфанія про те, що захоплень парафій УПЦ немає, а є, на їхню думку, лише мирні переходи.

Зокрема він сказав, що через людський характер при змінах конфесійної підлеглості трапляються інциденти, через які представників "ПЦУ" звинувачують, що вони поводять себе не так, як потрібно.

"Насильства ніякого не може бути… Але на превеликий жаль, …люди на взводі, і, ви знаєте людський характер, буває так – одна і друга сторона не може встояти.

Через те бувають певні прецеденти, які відразу виставляються в ЗМІ й пускаються по всьому світу – що от ПЦУ веде себе не так, як потрібно", — сказав Симеон.

До речі, це твердження повністю спростовує і заяви чиновників Мінкульту та регіональних органів влади, які замовчують випадки насильства розкольників по відношенню до вірян канонічної Церкви.

Источник материала
Поделиться сюжетом