США закликали Росію забезпечити суд над підозрюваними в катастрофі МН17
США закликали Росію забезпечити суд над підозрюваними в катастрофі МН17

США закликали Росію забезпечити суд над підозрюваними в катастрофі МН17

Сполучені Штати Америки вітають оприлюднення імен чотирьох підозрюваних міжнародної слідчої групи з катастрофи пасажирського MH17 в 2014 році на Донбасі і закликають Росію забезпечити суд над обвинувачуваними.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Майкла Помпео.

«Усі обвинувачувані сьогодні були членами очолюваних Росією сил на сході України.

Ми закликаємо Росію поважати і дотримуватися резолюції Ради безпеки ООН 2166 (2014) і забезпечити, щоб всі обвинувачувані особи, що перебувають наразі в Росії, постали перед судом«, - йдеться в повідомленні.

Помпео також висловив співчуття родинам і друзям жертв і закликав до «справедливості від імені 298 ні в чому не винних цивільних осіб, які загинули того дня«.

«Це важлива віха в пошуках правди, і ми як і раніше впевнені в професіоналізмі і здатності голландської системи кримінального правосуддя справедливо і неупереджено притягати до відповідальності винних«, - заявив Помпео.

Він також висловив повну підтримку роботі голландської влади і Спільної слідчої групи - незалежного кримінального розслідування, що проводиться Нідерландами, Австралією, Бельгією, Малайзією та Україною.

Команда розслідувачів Bellingcat опублікувала нову доповідь, яка містить імена реальних бойовиків, які виявилися фігурантами прослуховувань СБУ та були причетними до транспортування російського «Бука» і збиття MH17.

СБУ оголосила про підозру чотирьом фігурантам справи за фактом збиття літака «Боїнг 777» рейсу MH-17.

Нідерланди направлять запити до Російської Федерації та України з вимогою допиту Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка, підозрюваних в катастрофі рейсу MH17, заявив головний прокурор Національної прокуратури Нідерландів Фред Вестербеке.

Источник материала
Поделиться сюжетом