У Зеленського презентували нову концепцію Адміністрації президента і її нову назву
У Зеленського презентували нову концепцію Адміністрації президента і її нову назву

У Зеленського презентували нову концепцію Адміністрації президента і її нову назву

Команда президента Володимира Зеленського презентувала нову концепцію реорганізації Адміністрації президента і нову назву органу.

Відповідне відео на якому проходило засідання і обговорення в АП цього питання оприлюднено у четвер, 20 червня, в Youtube.

За словами глави АП Андрія Богдана, реформування структури буде здійснено як матеріальної (приміщення) частини, так і ментальної - "перетворення АП як рудимента радянської системи в сучасний європейський офіс президента України".

Богдан додав, що передбачається створення сучасного офісу, який буде допомагати президенту в його діяльності.

Также АП можуть перейменувати в Офіс президента України, а саме реформування хочуть здійснити за рахунок грантів від Європейського Союзу.

Ці кошти, зокрема, будуть спрямовані на збільшення зарплат робітникам.

За словами заступника глави АП Руслана Рябошапки, логіка нової структури – відійти від назви "Адміністрація" до терміну який є більш сучасним, більш європейським: офіс глави держави, офіс президента.

"Друга позиція, ми перетворюємо АП з органу який займався кураторством над різними державними інституціями і був паралельним Кабінету Міністрів, до органу, який буде забезпечувати аналітичну роботу президента.

Ці директорати, які ми утворюємо, ми їх утворюємо, за певними галузями.

Вони здійснюватимуть аналіз політики і пропонуватимуть президенту, яким чином можна впливати на ситуацію і вирішувати проблеми, які сьогодні існують.

Тобто аналітика, моніторинг ситуації і плюс пропозиції президенту", - розповів Рябошапка.

При цьому, Адміністрація президента хоче переїхати до Українського дому на Європейській площі в Києві.

Там вже оприлюднили головні пункти реформування, серед яких перейменування АП в Офіс Президента та жодного навантаження на держбюджет.

Источник материала
Поделиться сюжетом