Рецепти приготування чізкейку – класичний, в мультиварці та без випічки

main image main image

Рецепти приготування чізкейку – класичний, в мультиварці та без випічки

Для приготування справжнього чізкейку в якості основи потрібно використовувати сир "Філадельфія" або ж "Маскарпоне".

Звісно, в рецепті ви можете ці сири замінити на домашній жирний сир, збитий в блендері.

Але такого ніжного та вишуканого смаку ви вже не досягнете.

Секрети приготування чізкейку:.

- щоб спекти ідеально рівний чізкейк без тріщин – використовуйте водяну баню в духовці;.

- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури – пам'ятайте, що десерти не люблять поспіху та люблять точність;.

- щоб спекти ідеально рівний чізкейк без тріщин – використовуйте водяну баню в духовці;.

- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури – пам'ятайте, що десерти не люблять поспіху та люблять точність;.

- не використовуйте міксер – адже так ваше ніжне тісто насититься повітрям і чізкейк буде весь в тріщинках;.

- під час випічки не відкривайте дверцята, це так само призведе до тріщин;.

- слідкуйте за температурою: чізкейк потрібно випікати при низькій температурі, якщо ви не хочете отримати запіканку, а не ніжний десерт;.

- чізкейк не можна різко виймати з духовки – після випікання залиште його ще на годину з відкритими дверцятами;.

- після випікання – серединка чізкейку ще повинна трохи тремтіти.

Десерт доготується остигаючи в холодильнику, сам так він набуває потрібної консистенції і фактури.

Тепер коли ви знаєте всі головні секрети чізкеку – можна приступати й до самого процесу приготування!.

Класичний рецепт чізкейку "Нью-Йорк".

Рецепт приготування класичного чізкейку.

Інгредієнти:.

- печиво пісочне – 320 г;.

- вершкове масло – 200 г;.

- крем-сир "Філадельфія" – 900 г;.

- цукор – 220 г;.

- яйця – 5 шт;.

- сметана (жирна) – 160 г;.

- ванільний екстракт – 1 ст.

- лимонна цедра – 1 ч.

- сік лимону – 2 ст.

Рецепт приготування класичного чізкейку "Нью-Йорк":.

Печиво подрібніть у дрібну крихту.

Вершкове масло розтопіть у мікрихвильовці або у невеликій каструльці.

Добре перемішайте крихти печива з маслом.

Візьміть круглу форму для випічки, застеліть пергаментом.

Викладіть крихти печива – утрамбуйте дно та зробіть стінки.

Поставте форму з основою у холодильник на 15 хвилин.

Поки охолоджується основа для чізкейку, приготуйте начинку.

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

У глибокій мисці змішайте крем-сир та цукор.

По одному введіть яйця, мішаючи лопаткою.

Додайте сметану, ванільний екстракт, цедру та сік лимона та добре вимішайте усе до однорідності.

Обирайте для чізкейку крем-сир, а не домашній сир.

Розігрійте духовку до 160 градусів.

Форму з основою дістаньте з холодильника та обгорніть фольгою у кілька шарів, щоб у неї не змогла потрапити вода.

Викладіть у форму начинку.

Форму з чізкейком потрібно поставити у форму, яка більша за нього розміром.

У велику форму налийте гарячу воду, щоб вона доходила до середини форми з чізкейком.

Випікайте чізкейк на водяній бані.

Ставте в духовку і випікайте 60-80 хвилин при 160 градусах.

Після цього відкрийте дверцята духовки, вимкніть духовку та залишіть так ще на 1-2 години.

Готуйте чізкейк 60-80 хвилин в духовці, після цього – 6-8 годин в холодильнику.

Після цього виймайте чізкейк з духовки та поставте в холодильник на 6-8 годин.

Перед подачею дайте чізкейку постояти при кімнатній температурі пів години.

Прикрасити десерт можна ягодами та сиропом.

Рецепт чізкейку в мультиварці.

Приготувати чізкейк можна і без духовки, використовуючи мультиварку.

Десерт матиме не таку ніжну структуру, як при готування на водяній бані.

Але своїми смаковими якостями поступатися жодним чином не буде!.

Рецепт приготування чізкейку в мультиварці.

Інгредієнти:.

- крем-сир – 400 г;.

- яйця – 3 шт;.

- пісочне печиво – 400 гр;.

- цукор – 150 г;.

- вершкове масло – 100 гр;.

- сметана – 300 гр;.

- цедра лимона;.

- 1 пакетик ванільного цукру.

Рецепт приготування чізкейку в мультиварці:.

Печиво подрібніть у дрібну крихту.

Вершкове масло розтопіть у мікрихвильовці або у невеликій каструльці.

Добре перемішайте крихти печива з маслом.

Чашу мультиварки застеліть пергаментом, якщо ви не впевнені, що десерт легко відстане від стінок – зробіть бортики з пергаменту та змажте їх маслом.

Викладіть крихти печива, добре утрамбуйте дно та зробіть стінки.

В глибокій мисці змішайте крем-сир з цукром, після цього одне за одним введіть яйця.

Додайте сметану та ванілін та добре вимішайте лопаткою.

Натріть цедру одного лимона та ще раз вимішайте.

Викладіть начинку у чашу мультиварки.

В режимі "Випічка" готуйте чізкейк 50 хвилин.

Коли час вийде, не відкривайте чізкейк ще годину.

Після того відкрийте чашу і дайте йому ще постояти теж годину.

Після того накрийте чашу харчовою плівкою та поставте чізкейк в холодильник на ніч.

Коли дістанете десерт з холодильника обережно проведіть лопаткою по бортиках, переверніть чашу на тарілку.

Переверніть чізкейк ще раз, щоб основа була знизу.

Рецепт чізкейку без випічки.

Рецепт приготування чізкейку без випічки.

Інгредієнти:.

- пісочне печиво – 300 г;.

- вершкове масло – 100 гр;.

- крем-сир – 500 гр;.

- вершки (жирність 30%) – 200 мл;.

- цукор – 150 г;.

- желатин – 20 г.

Рецепт приготування чізкейку без випічки:.

Желатин залийте холодною кип'яченою водою та залиште на 1 годину.

Печиво подрібніть, змішайте з розтопленим маслом та добре вимішайте.

У форму викладіть основу – утрамбуйте дно та зробіть бортики.

Готуємо начинку: доведіть до кипіння желатин та остудіть.

Вершки збийте з цукром, додайте крем-сир та добре вимішайте.

Додайте остиглий желатин та ще раз вимішайте.

Викладіть начинку на основу та поставте в холодильник на 6-8 годин.

Перед подачею дайте чізкейку постояти півгодини при кімнатній температурі.

Прикрасити чізкейк можна свіжими фруктами та ягодами.

Фото и видео