Для приготування справжнього чізкейку в якості основи потрібно використовувати сир "Філадельфія" або ж "Маскарпоне".
Звісно, в рецепті ви можете ці сири замінити на домашній жирний сир, збитий в блендері.
Але такого ніжного та вишуканого смаку ви вже не досягнете.
Секрети приготування чізкейку:.
- щоб спекти ідеально рівний чізкейк без тріщин – використовуйте водяну баню в духовці;.
- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури – пам'ятайте, що десерти не люблять поспіху та люблять точність;.
- не використовуйте міксер – адже так ваше ніжне тісто насититься повітрям і чізкейк буде весь в тріщинках;.
- під час випічки не відкривайте дверцята, це так само призведе до тріщин;.
- слідкуйте за температурою: чізкейк потрібно випікати при низькій температурі, якщо ви не хочете отримати запіканку, а не ніжний десерт;.
- чізкейк не можна різко виймати з духовки – після випікання залиште його ще на годину з відкритими дверцятами;.
- після випікання – серединка чізкейку ще повинна трохи тремтіти.
Десерт доготується остигаючи в холодильнику, сам так він набуває потрібної консистенції і фактури.
Тепер коли ви знаєте всі головні секрети чізкеку – можна приступати й до самого процесу приготування!.
Класичний рецепт чізкейку "Нью-Йорк".
Рецепт приготування класичного чізкейку.
- печиво пісочне – 320 г;.
- вершкове масло – 200 г;.
- крем-сир "Філадельфія" – 900 г;.
- цукор – 220 г;.
- яйця – 5 шт;.
- сметана (жирна) – 160 г;.
- ванільний екстракт – 1 ст.
- лимонна цедра – 1 ч.
- сік лимону – 2 ст.
Рецепт приготування класичного чізкейку "Нью-Йорк":.
Печиво подрібніть у дрібну крихту.
Вершкове масло розтопіть у мікрихвильовці або у невеликій каструльці.
Добре перемішайте крихти печива з маслом.
Візьміть круглу форму для випічки, застеліть пергаментом.
Викладіть крихти печива – утрамбуйте дно та зробіть стінки.
Поставте форму з основою у холодильник на 15 хвилин.
Поки охолоджується основа для чізкейку, приготуйте начинку.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
У глибокій мисці змішайте крем-сир та цукор.
По одному введіть яйця, мішаючи лопаткою.
Додайте сметану, ванільний екстракт, цедру та сік лимона та добре вимішайте усе до однорідності.
Обирайте для чізкейку крем-сир, а не домашній сир.
Розігрійте духовку до 160 градусів.
Форму з основою дістаньте з холодильника та обгорніть фольгою у кілька шарів, щоб у неї не змогла потрапити вода.
Викладіть у форму начинку.
Форму з чізкейком потрібно поставити у форму, яка більша за нього розміром.
У велику форму налийте гарячу воду, щоб вона доходила до середини форми з чізкейком.
Випікайте чізкейк на водяній бані.
Ставте в духовку і випікайте 60-80 хвилин при 160 градусах.
Після цього відкрийте дверцята духовки, вимкніть духовку та залишіть так ще на 1-2 години.
Готуйте чізкейк 60-80 хвилин в духовці, після цього – 6-8 годин в холодильнику.
Після цього виймайте чізкейк з духовки та поставте в холодильник на 6-8 годин.
Перед подачею дайте чізкейку постояти при кімнатній температурі пів години.
Прикрасити десерт можна ягодами та сиропом.
Рецепт чізкейку в мультиварці.
Приготувати чізкейк можна і без духовки, використовуючи мультиварку.
Десерт матиме не таку ніжну структуру, як при готування на водяній бані.
Але своїми смаковими якостями поступатися жодним чином не буде!.
Рецепт приготування чізкейку в мультиварці.
- крем-сир – 400 г;.
- яйця – 3 шт;.
- пісочне печиво – 400 гр;.
- цукор – 150 г;.
- вершкове масло – 100 гр;.
- сметана – 300 гр;.
- цедра лимона;.
- 1 пакетик ванільного цукру.
Рецепт приготування чізкейку в мультиварці:.
Печиво подрібніть у дрібну крихту.
Вершкове масло розтопіть у мікрихвильовці або у невеликій каструльці.
Добре перемішайте крихти печива з маслом.
Чашу мультиварки застеліть пергаментом, якщо ви не впевнені, що десерт легко відстане від стінок – зробіть бортики з пергаменту та змажте їх маслом.
Викладіть крихти печива, добре утрамбуйте дно та зробіть стінки.
В глибокій мисці змішайте крем-сир з цукром, після цього одне за одним введіть яйця.
Додайте сметану та ванілін та добре вимішайте лопаткою.
Натріть цедру одного лимона та ще раз вимішайте.
Викладіть начинку у чашу мультиварки.
В режимі "Випічка" готуйте чізкейк 50 хвилин.
Коли час вийде, не відкривайте чізкейк ще годину.
Після того відкрийте чашу і дайте йому ще постояти теж годину.
Після того накрийте чашу харчовою плівкою та поставте чізкейк в холодильник на ніч.
Коли дістанете десерт з холодильника обережно проведіть лопаткою по бортиках, переверніть чашу на тарілку.
Переверніть чізкейк ще раз, щоб основа була знизу.
Рецепт чізкейку без випічки.
Рецепт приготування чізкейку без випічки.
- пісочне печиво – 300 г;.
- вершкове масло – 100 гр;.
- крем-сир – 500 гр;.
- вершки (жирність 30%) – 200 мл;.
- цукор – 150 г;.
- желатин – 20 г.
Рецепт приготування чізкейку без випічки:.
Желатин залийте холодною кип'яченою водою та залиште на 1 годину.
Печиво подрібніть, змішайте з розтопленим маслом та добре вимішайте.
У форму викладіть основу – утрамбуйте дно та зробіть бортики.
Готуємо начинку: доведіть до кипіння желатин та остудіть.
Вершки збийте з цукром, додайте крем-сир та добре вимішайте.
Додайте остиглий желатин та ще раз вимішайте.
Викладіть начинку на основу та поставте в холодильник на 6-8 годин.
Перед подачею дайте чізкейку постояти півгодини при кімнатній температурі.
Прикрасити чізкейк можна свіжими фруктами та ягодами.