В ПАРЄ відмовилися відправити в регламентний комітет проект резолюції щодо зняття санкцій з РФ
В ПАРЄ відмовилися відправити в регламентний комітет проект резолюції щодо зняття санкцій з РФ

В ПАРЄ відмовилися відправити в регламентний комітет проект резолюції щодо зняття санкцій з РФ

22:18, 24 червня 2019.

Політика.

13.

Членам делегацій в ПАРЄ лише зараз роздали на руки поправки до проекту резолюції, з якими депутати досі не мали можливості ознайомитися.

У Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилися відправити в регламентний комітет проект резолюції, який передбачає зняття санкцій з делегації Російської Федерації.

Про результати відповідного голосування оголосила президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі-Паск'є на засіданні літньої сесії, яка відбувається 24-28 червня у Страсбурзі (Франція).

Зокрема, народний депутат, член української делегації Олексій Гончаренко запропонував повернути проект резолюції назад на розгляд комітету ПАРЄ з питань правил процедури, імунітетів та інституційних справ, щоб політичні групи відпрацювали ці поправки і "можливо, знайшли компроміс".

Він пояснив, що тільки зараз парламентарі отримали дуже довгий список поправок до проекту резолюції.

"Більше ніж половина з них не розглядалася комітетом, і з цієї причини комітет не мав змоги висловити свою думку щодо них", - заявив Гончаренко.

При цьому депутат з Бельгії Петра де Саттер, яка є доповідачем з питання внесення змін до процедур і правил ПАРЄ щодо оскарження повноважень національних делегацій, виступила проти повернення проекту резолюції на розгляд комітету.

Ініціативу Гончаренка підтримали 52 парламентарі, а проголосували проти 110.

Ще один утримався.

Як повідомляв УНІАН, літня сесія ПАРЄ, яка відкрилася 24 червня у Страсбурзі, внесла до порядку денного рішення про повернення делегації Росії до Асамблеї.

Дане рішення має бути ухвалено в ніч на вівторок, попри опір України.

Його додали у порядок денний із низкою процедурних порушень.

Ідею зняти санкції з Росії у ПАРЄ підтримали чимало західних політиків та урядів.

#ПАРЄ#засідання ПАРЄ#Росія в ПАРЄ.

Источник материала
Поделиться сюжетом