76,4% українців віддають перевагу українській мові на ТБ та радіо, - опитування
76,4% українців віддають перевагу українській мові на ТБ та радіо, - опитування

76,4% українців віддають перевагу українській мові на ТБ та радіо, - опитування

25 червня, 2019, 21:36.

.

76,4% респондентів визнають доцільність саме української мови як основної мови телевізійного та радіоефіру, а 79,6% є активними споживачами україномовного контенту.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Респондентів просили оцінити зміни, які відбулися у телерадіоінформаційному просторі за минулі три роки після впровадження обов’язкової частки звучання української мови і пісні, а також квот на продукт європейського виробництва.

"Згідно з результатами опитування, 76,4% наших громадян визнають доцільність саме української мови як основної мови телевізійного та радіоефіру і 79,6% є активними споживачами україномовного контенту", - йдеться в повідомленні.

Політику державного протекціонізму, спрямовану на зростання частки україномовного контенту в ефірі вітчизняних телеканалів і радіостанцій, підтримують близько 60% громадян.

Половина опитаних позитивно оцінюють зміни української музичної індустрії після впровадження квот на україномовну пісню.

Окрім цього, 62,1% респондентів вважають вислови на кшталт "бандерівці" і "фашисти" образою і проявом мови ворожнечі.

А 39% українців допускають, що українські медіа можуть бути використані для мовлення на користь країни-агресора.

Опитування проводилося 17 травня – 7 червня 2019 року у 110 населених пунктах усіх областей України, окрім Автономної Республіки Крим та непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей.

Загалом було опитано 2021 респондент віком від 18 років.

Источник материала
Поделиться сюжетом