Трамп має намір домагатися повалення президента Венесуели
Трамп має намір домагатися повалення президента Венесуели

Трамп має намір домагатися повалення президента Венесуели

01:43, 26 червня 2019.

Світ.

Спецпосланець США у Венесуелі виключив участь Мадуро в роботі нового уряду народної єдності в цій країні.

Президент США Дональд Трамп залишається прихильним політиці тиску, спрямованій на зміщення нелегітимного правителя Венесуели Ніколаса Мадуро і переходу влади до тимчасового президента і лідера опозиції Хуана Гуайдо.

Дипломат виключив участь Мадуро в роботі нового уряду народної єдності в Венесуелі.

"Важко зрозуміти, як він стане частиною вирішення (проблеми) або може стати частиною перехідного уряду", - сказав Абрамс журналістам.

Наводячи приклади того, що Венесуела залишається зовнішньополітичним пріоритетом для адміністрації США, Абрамс сказав, що Трамп підняв венесуельську тему на зустрічі з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо 20 червня.

У свою чергу, віце-президент Майк Пенс прибув до Маямі, щоб допомогти відправити корабель ВМС США USNS Comfort із медичною місією в Південну Америку для надання допомоги венесуельським біженцям.

Не вдаючись у подробиці, Абрамс сказав, що вже 54 країни оголосили про свою підтримку тимчасового президента Гуайдо і що число таких країн скоро виросте ще.

Як повідомляв УНІАН, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну й гуманітарну кризу.

22 січня в країні почалися масові акції протесту невдовзі після того, як Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін.

Наступного дня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали Гуайдо легітимним лідером країни.

Мадуро заявив, що не має наміру залишати пост президента до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

Його підтримала Росія, яка вислала до Венесуели кілька літаків з військовими на борту в кінці березня.

У відповідь на це спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс повідомив, що Вашингтон розглядає різні варіанти відповіді на військову підтримку Росією Мадуро.

Абрамс зазначив, що Росія "заплатить за це певну ціну".

Імовірно, будуть введені нові санкції.

#США#Венесуела#Ніколас Мадуро.

Источник материала
Поделиться сюжетом