В боротьбі з корупцією допоможе смартфон
В боротьбі з корупцією допоможе смартфон

В боротьбі з корупцією допоможе смартфон

Наприкінці тижня в рамках Форуму "Пульс України" керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської ради Юрій Назаров представив близько 40 проектів з безпеки, транспорту, медицини, комунальних послуг та електронного урядування.

Ці проекти дозволяють зробити життя киян комфортнішим, слідкувати за роботою влади, надходженнями та витратами з міського бюджету, допомагають в боротьбі з корупцією та бездіяльністю чиновників тощо.

Для цього киянам лише потрібно скористатись смартфоном."Наприклад, якщо в школі пропонують здати гроші на ремонт даху, то завдяки відкритому доступу до витрат управління освіти, з телефону можна побачити, що на дах вже виділені кошти із міського бюджету.

Також можна надіслати фото і скаргу на не вивезене сміття чи іншу бездіяльність ЖЕКів у службу мера.

Щодня туди надходить біля 4 тисяч скарг",- розповів Юрій Назаров, керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської ради.

Проекти впроваджені в рамках платформи "Київ смарт сіті".

Завдяки їй кияни також можуть взяти участь у розподілі бюджету, запропонувати власний проект для покращення життя в місті.

А також через голосування на сайті вплинути на рішення мерії чи змусити її зробити конкретні справи."Такі можливості забезпечують демократичний розвиток суспільства.

Це розвивають та впроваджують в усіх містах світу.

Адже саме міста є рушійною силою економічного процвітання і політичного прогресу, життєвими центрами демократії" ,- зазначив Юрій Назаров під час Форуму "Пульс України".

Цьогорічна тема Форуму: "Наші міста - наше майбутнє".

Він відбувався в рамках проекту "Центр вивчення демократії".

Організували Форум Німецько-Польсько-Українське товариство у співпраці з Європейсько-Українським центром молодіжної політики при фінансовій підтримці Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Завдання Форуму - об'єднати ідейних людей різних професій задля випрацювання кращих моделей розвитку суспільства.

Лідерами серед них називають айті спільноту."Зараз на гребені розвитку цивілізації знаходяться айті спільноти і стартапери.

Саме вони розробляють новітні технології і впроваджують їх у життя.

Тому ми намагаємось максимальну залучити громаду та її прогресивні ідеї для розбудови міста, а також об'єднати владу й бізнес Києва",- продовжує Юрій Назаров.

Саме завдяки стартапам та айті розробкам для киян стали доступні сервіси контролю за роботою влади та участі в побудові міста.

Також вони покращили якість життя містян.

Зокрема, працює кабінет киянина, де в одному вікні через смартфон можна сплатити всі комунальні послуги, проголосувати за міський бюджет, подати петицію чи скаргу.

Також запровадили електронні записи до лікаря.

А відкритий електронний запис в дитсадок прибирає можливі корупційні схеми.

Источник материала
Поделиться сюжетом