ГФС і СБУ вилучили 50 млн грн у підозрюваних в незаконній реалізації сигарет
ГФС і СБУ вилучили 50 млн грн у підозрюваних в незаконній реалізації сигарет

ГФС і СБУ вилучили 50 млн грн у підозрюваних в незаконній реалізації сигарет

пресс-служба ГФС.

Співробітники Державної фіскальної служби і Служби безпеки України вилучили понад 50 млн грн неврахованої готівки і велику партію тютюнових виробів у організаторів схеми ухилення від сплати податків, повідомляє прес-служба ГФС.

"В рамках розслідування виробництва за ч.

3 ст.

212 Кримінального кодексу було встановлено одне з київських підприємств, посадові особи якого, діючи в 2018-2019 роках у Києві та Харківській області, умисно ухилилися від сплати податків на суму понад 5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, фігуранти справи здійснювали реалізацію тютюнових виробів за готівку без оформлення будь-яких документів.

Разом з тим, для створення видимості реальної реалізації сигарет підозрювані документально оформляли їх продаж на адресу фіктивних підприємств.

Крім того, вказані особи сприяли підприємствам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків шляхом формування фіктивного податкового кредиту.

За результатами санкціонованих обшуків з незаконного обігу вилучено понад 50 млн грн неврахованої готівки і партію тютюнових виробів вартістю 13 млн грн.

Підтвердити документально походження товару та готівки посадові особи підприємства не змогли і відмовилися давати які-небудь пояснення.

Зараз вирішується питання про накладення арешту на товарно-матеріальні цінності та грошові кошти.

Триває слідство.

Як повідомлялося, в Одеській області співробітники Служби безпеки України перекрили потужний канал постачання контрабандних сигарет в країни ЄС.

Источник материала
Поделиться сюжетом