Нічний тариф на електрику для населення діятиме й в липні
Нічний тариф на електрику для населення діятиме й в липні

Нічний тариф на електрику для населення діятиме й в липні

12:28, 26 червня 2019.

Енергетика.

При наявності відповідного обліку споживання, коефіцієнт для двозонного тарифу становить 0,5 від звичайного тарифу на електроенергію.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), заявила про те, що нічний тариф на електроенергію для населення України продовжить діяти після 1 липня поточного року.

Відповідне роз'яснення розміщено на сайті регулятора.

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що тарифи на електроенергію для побутових споживачів (населення), диференційовані за періодами часу, продовжують діяти після 1 липня 2019 року", - сказано в повідомленні.

Регулятор відзначив, що, за наявності відповідного обліку споживання, коефіцієнт для двозонного тарифу становить 0,5 від звичайного тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми з 23 годин до 7 годин, і повний тариф в інші години доби.

Коефіцієнт за тризонними тарифами становитиме 1,5 тарифу в години максимального навантаження енергосистеми з 8 години до 11 години та з 20 години до 22 години.

Повний тариф діє у напівпіковий період з 7 години до 8 години, з 11 години до 20 години, з 22 години до 23 години.

Водночас, в години нічного мінімального навантаження енергосистеми з 23 години до 7 години коефіцієнт становитиме 0,4 від звичайного тарифу на електроенергію.

Як повідомляв УНІАН, у січні Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала постанову, що передбачає нічний тариф на електроенергію для юридичних осіб.

Про це повідомляла прес-служба регулятора.

#тарифи на світло#тарифи на електроенергію.

Источник материала
Поделиться сюжетом