Полк "Азов" вразив рідкісний комплекс артрозвідки РФ "ЗООПАРК-1"
Полк "Азов" вразив рідкісний комплекс артрозвідки РФ "ЗООПАРК-1"

Полк "Азов" вразив рідкісний комплекс артрозвідки РФ "ЗООПАРК-1"

Окремий загін спеціального призначення "Азов" вразив російський комплекс артилерійської розвідки "ЗООПАРК-1", який знаходився у бойовому положенні на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба "Азову".

Це сталося ще неділю, 23 червня.

"При спробі завдати вогневого ураження по позиціях полку "Азов" з використанням ствольної артилерії калібру 122 мм та 152 мм засобами технічної розвідки "Азову" було визначено, що противник здійснює коригування з використання комплексу артилерійської розвідки і коригування "ЗООПАРК-1" російського виробництва.

Цей комплекс є контрбатарейним сучасним радаром, який виробляється в Російській Федерації і постачається виключно з території цієї держави", - йдеться у повідомленні.

Азовці зазначають, що для ураження "ЗООПАРК-1" полк підняв безпілотник, який підтвердив його роботу з околиць нині окупованого населеного пункту Горлівка.

"Було зафіксовано, що антена комплексу перебуває у бойовому положенні, після чого засобами "Азову" було завдано вогневого ураження по цьому комплексу", - уточнили у пресслужбі.

Зазначається, що цей комплекс є дуже рідкісним, навіть у Російській Федерації на озброєнні їх перебуває дуже мало.

Найголовніше те, що він дозволяє коригувати артилерію за будь-яких погодних умов без використання БПЛА і завдавати досить точних уражень.

За даними бійців полку "Азов", "ЗООПАРК-1" в бойовому положенні (з розгорнутою антеною під час коригування) за весь час АТО/ООС був зафіксований вперше.

Вперше саме силами "Азову" були отримані документальні підтвердження, фотографії та відео його роботи.

Источник материала
Поделиться сюжетом