Скандал із прапором України. 30 дітей погрожували виселити з готелю у Греції через стяги
Скандал із прапором України. 30 дітей погрожували виселити з готелю у Греції через стяги

Скандал із прапором України. 30 дітей погрожували виселити з готелю у Греції через стяги

Близько 30 дітей з дитячо-сімейного клубу "Я да Вінчі" погрожували виселити з грецького готелю Bomo Calamos Beach Hotel через вивішені стяги на балконах.

Про це стверджує на своїй сторінці у Facebook керівник клубу Наталія Подоляк.

За словами жінки, яка супроводжувала групу, до номерів, коли там нікого не було, без дозволу вдерся персонал готелю та зняв прапор України, ОУН-УПА та стяг дитячого клубу.

"Поки ми з групою були на екскурсії, персонал готелю, за вказівкою директора, взяли ключі від наших номерів, зайшли в номери, і познімали всі прапори.

По приїзді, я була шокована, почала розбиратись, що був за акт агресії, на що мені відповіли, що я порушила закон Греції.

Пізніше я взнала, що таких законів немає, про це і сказала, а відповідь прозвучала, що це приватний готель і в нього свої закони", – йдеться в дописі у Facebook.

Працівники готелю аргументували свої дії тим, що на українців скаржилися інші відвідувачі, адже "іншим туристам не приємно це бачити".

Однак, за словами Наталії Подоляк, цим все не закінчилося і групі пригрозили виселенням за дві доби до кінця відпочинку.

"Через пару годин мене покликали до телефону і сказали, що директор готелю виганяє мене разом із всіма дітьми на вулицю (нам до кінця відпочинку залишалось дві доби), але поверне гроші за останню добу, – пригадала українка.

– Ми відреагували всі один одному, але вирішили ніяких кардинальних дій не робити, так як не на своїй землі й повністю незахищені, адже персонал з директором готелю були в тісному союзі з представниками туроператора Mouzenidis Travel (які й робили всі ці беззаконні дії)".

В останній день перебування групи в готелі з'явився представник туроператора в Греції, він представився Спартаком і розповів, що в нього "є наказ від керівництва їх виселити".

За словами чоловіка, "мешканці були незадоволені червоно-чорними прапорами, які асоціюються з націоналізмом та фашизмом", а персонал не став розбиратися і познімав всі стяги.

Відео розмови зі Спартаком Наталія також опублікувала на своїй сторінці.

"Розмова закінчилась тим, що нам побажали щасливого путі й, щоб мене з моєю групою більше в цьому готелі не бачили.

На ранок, на сніданку, нам голосно шипіли в спини "как же мы ненавидим вас, хохлов", – зазначила керівниця клубу.

Вже після приїзду до України та публікації постів у соцмережі, Наталія Подоляк розповіла ТСН.

ua, що директор розвитку Mouzenidis Travel Україна Альберт Ованесов просив її видалити публікацію, адже "вже йде "міжнаціональна ворожнеча" та пропонував "залагодити все особисто".

В розмові з ТСН.

ua Альберт Ованесов переконує, що така ситуація вперше і вони намагаються у всьому розібратися і надіється, що конфлікт буде вичерпано.

"Поки незрозуміло, що там взагалі було, адже потрібно вислухати обидві сторони конфлікту.

Ми відправили запит своїм грецьким колегами та будемо очікувати на відповідь, аби заспокоїти ситуацію та розібратися.

Це взагалі нонсенс для оператора і ми завжди були аполітичними", – розповів директор розвитку Mouzenidis Travel Україна, однак не уточнив, коли слід очікувати відповідь з Греції.

За даними Держприкордонслужби, минулого року до Ізраїлю не впустили понад 3500 українців.

Станом на березень цього року кількість відмов на в’їзд вже сягнула більше 500.

Жорсткий контроль на кордоні в Ізраїлі пояснюють бажанням зупинити величезний потік нелегальних мігрантів.

У лютому історія з туристами, які не можуть в`їхати до Ізраїлю загострилася.

140 українців на 5 годин стали заручниками аеропорту імені Бен-Гуріона.

Причина затримки – відповідь Ізраїлю на те, що того ж дня 35 громадян Святої землі не впустили до України.

Як пояснили наші прикордонники, туристи з Ізраїлю не змогли підтвердити мету візиту та їм бракувало коштів, необхідних на час перебування в країні.

Источник материала
Поделиться сюжетом