Патрульним оголосили підозру після затримання чоловіка за розпиття пива біля дитмайданчика
Патрульним оголосили підозру після затримання чоловіка за розпиття пива біля дитмайданчика

Патрульним оголосили підозру після затримання чоловіка за розпиття пива біля дитмайданчика

26 червня.

У Донецькій області трьом патрульним поліцейським повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень під час перевірки чоловіка, який пив пиво у громадському місці.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області, передає УНН.

"Трьом службовим особам Управління патрульної поліції в Донецькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.

2 ст.

365 та ч.

1 ст.

366 КК України, тобто у перевищенні службових повноважень та службовому підробленні офіційних документів", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 19 червня під час патрулювання у Кальміуському районі Маріуполя троє інспекторів патрульної поліції підійшли до чоловіка, який разом із дитиною перебував поблизу дитячого майданчику та пив пиво.

Зауваживши, що чоловік вживає спиртне у громадському місці, що заборонено законом, правоохоронці провели його поверхневу перевірку.

При цьому, вони перевірили вміст кишень його штанів і взуття, чим перевищили свої службові повноваження, вказали у відомстві.

"У відповідь на обурення громадянина поліцейські на очах у наляканої малолітньої дитини вдарили її батька в область шиї, повалили на землю та, заламавши руки за спиною і завдавши фізичного болю, вдягли на нього кайданки.

Подавивши таким чином волю чоловіка до супротиву їх незаконним діям, інспектори занесли його на руках до службового автомобіля та відвезли до відділення поліції, де склали на нього адміністративний протокол про злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського (ст.

Наразі до суду направили клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.

Через це було відкрито кримінальне провадження за фактом можливе перевищення службових повноважень працівниками поліції.

Источник материала
Поделиться сюжетом