ЦВК затвердила форму і текст виборчих бюлетенів
ЦВК затвердила форму і текст виборчих бюлетенів

ЦВК затвердила форму і текст виборчих бюлетенів

Центральна виборча комісія затвердила форму і текст двох бюлетенів на позачергових виборах до Верховної Ради – по мажоритарних округах та в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі (за партії).

Зокрема, в одному бюлетені буде список із 21 політичної партії.

Їхній перелік та порядковість – за цим посиланням.

Розмір бюлетеня – 20 на 60 сантиметрів.

Він буде блакитно-сірого кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу, а також із виконанням номера виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Бюлетенів, де слід буде обрати кандидата в депутата, буде 199 різновидів – за кількістю одномандатних виборчих округів.

Їхні розміри залежатимуть від кількості кандидатів в окрузі: до 6 кандидатів – 20 на 20 см, до 11 кандидатів – 20 на 30 см, до 18 кандидатів –20 на 40 см, до 33 кандидатів – 20 на 60 см, до 50 кандидатів – 20 на 80 см.

Імена кандидатів будуть розміщені в алфавітному порядку.

Такі бюлетені будуть пісочного кольору і також з елементами захисту.

За процесом виготовлення бюлетенів на "Поліграфічному комбінаті "Україна" стежитиме спеціально утворена комісія з представників партій, які представлені в нинішньому парламенті.

Зазначимо, що тим особам, які голосуватимуть не за місцем реєстрації, видаватимуть лише один бюлетень - зі списком партій.

Змінити виборчу адресу можна до 15 липня включно.

Вибори відбудуться в неділю, 21 липня.

Источник материала
Поделиться сюжетом