У Держдепі прокоментували повернення Росії до ПАРЄ
У Держдепі прокоментували повернення Росії до ПАРЄ

У Держдепі прокоментували повернення Росії до ПАРЄ

18:06, 26 червня 2019.

Політика.

16.

Спецпредставник США висловив сум через ситуацію з поверненням делегації РФ до сесійної зали ПАРЄ без виконання жодних умов.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що Рада Європи відмовляється від власних принципів, повертаючи Російську Федерацію в Парламентську асамблею РЄ.

Про це спецпредставник США повідомив у мікроблозі Twitter.

"Сумно, що Рада Європи відмовляється від власних принципів із захисту прав людини", - наголосив Волкер.

Як повідомляв УНІАН, у ПАРЄ підготували проект резолюції про затвердження повноважень делегації РФ на літній сесії, яка проходить цього тижня в Страсбурзі.

В Асамблеї мають намір озвучити низку вимог до Росії, які стосуються звільнення українських моряків і співпраці зі Спільною слідчою групою з розслідування збиття малайзійського літака рейсу MH17.

Сьогодні, 26 червня, народний депутат, член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Олена Сотник повідомляла, що в Асамблеї пропонували прийняти низку обмежень стосовно російської делегації до січня 2020 року.

Пропонувалося призупинити право РФ на обрання її представників до Моніторингового комітету та бюро Асамблеї.

Проте, Моніторинговий комітет ПАРЄ не підтримав поправки до проекту резолюції про затвердження повноважень російської делегації, які передбачали санкції.

#ПАРЄ#Курт Волкер.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны