Протести в Грузії: У Тбілісі звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня
Протести в Грузії: У Тбілісі звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня

Протести в Грузії: У Тбілісі звільнили з-під варти всіх затриманих на акції 20-21 червня

У Грузіїї звільнили з-під варти 51 людину, затриману на акції протесту в Тбілісі вночі на 21 червня.

Так, рішення звільнити тих, кого притягнули до адміністративної відповідальності за опір поліції, ухвалили напередодні пізно ввечері.

З таким клопотанням до суду звернулася прокуратура.

Разом з тим, всього після зіткнень з поліцією перед парламентом затримали 305 учасників акції, з них 121 людину посадили під арешт.

«25 червня колегія з адміністративних справ Тбіліського міськсуду розглянула і задовольнила протести прокуратури, згідно з якими, термін ув'язнення, присуджений 51 особі за адміністративні правопорушення 21 червня, був змінений і скорочений.

На підставі суддівської постанови, 51 особу негайно звільнили від адміністративного ув'язнення», - наголошується в інформації суду.

Крім того, звільнення всіх затриманих в перший день акції було однією з вимог протестних виступів біля парламенту, які тривають.

Як повідомлялося, в Тбілісі 20 червня розпочалися протести після того, як депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов спробував вести засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я, сидячи в кріслі спікера грузинського парламенту.

Багатьох громадян Грузії це обурило, бо перед приїздом у Тбілісі Гаврилов підтвердив, що вважає незворотним визнання Росією незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії - Абхазії та Південної Осетії.

21 червня президент РФ Путін заборонив авіакомпаніям Росії перевозити громадян до Грузії, починаючи з 8 липня.

Грузинським авіаперевізникам також заборонять літати у Росію з цього дня.

Источник материала
Поделиться сюжетом