Комітет Конгресу США підтримав санкції проти російських газопроводів
Комітет Конгресу США підтримав санкції проти російських газопроводів

Комітет Конгресу США підтримав санкції проти російських газопроводів

00:22, 27 червня 2019.

Енергетика.

У законопроекті наголошується, що російський уряд використовує енергетичні ресурси як інструмент для втручання та політичного тиску.

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одностайно схвалив законопроект щодо запровадження санкцій проти російських трубопровідних проектів.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в США в Facebook.

"Вітаємо погодження Комітетом у закордонних справах Палати представників Конгресу США законопроекту "Щодо захисту енергетичної безпеки Європи", який передбачає запровадження американських санкцій проти російських експортних енергетичних трубопроводів, у т.

"Північного потоку-2" і "Турецького потоку", - йдеться в повідомленні.

"У законопроекті наголошується, що російський уряд використовує енергетичні ресурси як інструмент для втручання та політичного тиску, а центральним елементом стратегії є підвищення залежності європейських країн від постачання російських енергоносіїв.

Саме "Північний потік-2" та "Турецький потік" слугують цим цілям Кремля та мають бути зупинені", - зазначили в посольстві.

Законопроект також передбачає механізм гарантування обсягів транзиту природного газу територією України.

Як повідомив очільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на сторінці в Facebook, рішення комітету значно підвищує шанси ухвалення проекту закону про санкції самою Палатою представників.

"Зважаючи на одностайну підтримку ініціативи, очікуємо, що у липні законопроект схвалить Палата представників.

Враховуючи, що за прийняття документа виступають представники як Республіканської, так і Демократичної партій, він має шанс бути проголосованим в Сенаті та підписаним Президентом США вже у серпні", - пояснив Коболєв.

Коболєв пояснив, що документ "спрямований проти політичних газопровідних проектів Кремля і не зачіпає інших інтересів".

На думку Коболєва, спільні зусилля можуть зупинити реалізацію російських сценаріїв і запобігти шкоді міжнародній енергетичній безпеці.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що США вивчають можливість запровадження санкцій проти проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі.

У травні сенатори США запропонували ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2".

Зокрема, вони пропонують заборонити в'їзд на територію США і заморозити фінансові активи в цій країні осіб, що продають або здають в оренду морські судна для будівництва "Північного потоку-2".

Крім того, цілу низку обмежень пропонується ввести проти тих, хто надає фінансову чи технічну підтримку, а також забезпечує страхування таких суден.

#Росія#газопровід#Північний потік-2#санкції США.

Источник материала
Поделиться сюжетом