Вбивство Кирила Тлявова: поліція причетна до знищення доказів - адвокат
Вбивство Кирила Тлявова: поліція причетна до знищення доказів - адвокат

Вбивство Кирила Тлявова: поліція причетна до знищення доказів - адвокат

Адвокат родини застреленого Кирила Тлявова Андрій Левковець заявив, що поліція сприяла знищенню доказів у справі вбивства 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому Київської області." Є претензії як до Національної поліції, так і до Державного бюро розслідувань, яке зараз веде слідство щодо вбивства дитини.

Стріляли з вогнепальної зброї щонайменше три особи, а можливо і четверо, включно з неповнолітньою особою.

Однак слідство висунуло підозру лише двом – поліцейським Івану Приходьку та Володимиру Петровцю", - каже Андрій Левковець УНІАН.

За словами адвоката, підозра має бути вручена також і Кривошею і неповнолітньому Станіславу Приходьку - за хуліганство, а Приходьку-старшому є підстави вручити також підозру про втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність."Звертався з цього приводу до слідчих Державного бюро розслідувань, однак жодної відповіді не отримав, так само як не отримав її на адвокатські звернення щодо проведення додаткових допитів, збору додаткових доказів, які б допомогли визначити, хто саме вистрілив у дитину.

ДБР просто мовчить, навіть не має відмов, які б ми могли оскаржити в суді", - зауважив адвокат.

Андрій Левковець додає, що в нього є претензії до Нацполіції.

Через її бездіяльність було втрачено важливі докази в перші години після злочину.

Не було проведено експертизу на стан сп'яніння підозрюваних та експертизу на наявність на їхніх руках залишку пороху."Не зрозуміло, чому було фактично втрачено зброю, і це при тому, що саме поліцейські затримали підозрюваних.

Вони знали про місце злочину, зброю було вже втрачено, хоча підозрювані до приїзду правоохоронців не знали, що відносно них проводяться слідчі дії.

Ми вважаємо, що або з дозволу спів робітників поліції, або самі співробітники повідомили родичів підозрюваних або інших осіб, які сховали зброю, щоб винні не були притягнуті до відповідальності", - підкреслив адвокат.

Левковець публічно звернувся до президента України з проханням і вимогою забезпечити дотримання конституційного права родини Тлявових щодо справедливого слідства, суду та невідворотності покарання винних у вбивстві дитини."Ми не просимо президента тиснути на правоохоронців, схиляти їх до прийняття певних рішень, але просимо забезпечити належне функціонування системи", - наголосив Левковець.

Спочатку повідомлялося, що хлопчик підслизнувся та вдарився головою об камінь.

Однак під час медичної операції з'ясувалося, що дитина постраждала внаслідок кульового поранення.

Підозрюваними виявилися двоє поліцейських, які були напідпитку і влаштували стрілянину заради забави.

В ніч на неділю голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив про їх затримання.

Бабуся пораненого хлопчика розповіла, що поліцейські визнають свою вину, але не знають, хто з них попав у дитину, бо були дуже п'яні.

Источник материала
Поделиться сюжетом