Скільки би не існувало рецептів млинців, незмінними інгредієнтами залишаються молоко, цукор, сіль, яйця, олія.
Борошно для їх приготування може бути різне, такою ж різноманітною може бути начинка.
Комусь подобаються солодкі млинці з фруктами, сиром, згущеним молоком чи варенням, а хтось полюбляє солоні млинці з грибами чи м'ясом.
Кожна з цих начинок здатна перетворити звичайні млинці на витвір кулінарного мистецтва!.
Секрети приготування млинців:.
Для приготування млинців найкраще підходить пшеничне борошно.
Але також можна використовувати гречане чи вівсяне борошно.
Грудочок в тісті можна позбутися двома способами.
Перший: додавайте борошно маленькими порціями та добре вимішуйте.
Другий: додайте одразу всю порцію борошна та замішайте густе тісто, а потім додавайте молоко, щоб досягти потрібно консистенції.
Для того, щоб млинці вийшли дуже ніжними, борошно слід просіяти 2-3 рази.
Тонкі млинці можна зробити на воді, а от на молоці ви отримаєте більш ніжні та запашні млинці.
Найкраще для смаження використовувати спеціальну сковорідку, якщо такої немає – візьміть з антипригарним покриттям.
Рецепт млинців на молоці.
Рецепт млинців на молоці.
- молоко (300 мл);.
- 2 яйця;.
- борошно (200-250 гр);.
- 1 ст.
ложка олії;.
- цукор (2 ст.
- дрібка солі.
Рецепт приготування млинців на молоці:.
Збийте яйця в пишну піну.
Краще це робити за допомогою міксера.
Додайте до яєць цукор, сіль та олію і знову збийте.
Молоко підігрійте, але не доводьте до кипіння.
Тепле молоко змішайте з яйцями та цукром.
Додавайте малими порціями борошно та постійно перемішуйте до того часу, поки не зникнуть всі "грудочки".
Тісто має бути в міру рідким і нагадувати рідку сметану.
Виливайте на сковорідку без олії та смажте з обох боків до рум'яного кольору.
В якості начинки до таких млинців можна подавати будь-які фрукти, домашній сир, варення тощо.
Якщо ви хочете млинці робити з солоною начинкою, то не додавайте в тісто цукор.
Нехай смакує!.