Українці назвали політика, якому довіряють найбільше - опитування
Українці назвали політика, якому довіряють найбільше - опитування

Українці назвали політика, якому довіряють найбільше - опитування

13:05, 27 червня 2019.

Політика.

29.

Найвищі показники довіри до президента Володимира Зеленського соціологи зафіксували на півдні та сході України - більш як 70%.

Найвищий рівень довіри громадян серед політиків має президент України Володимир Зеленський.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування «Прем’єрські» симпатії українців», проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 12-20 червня 2019 року.

За даними опитування, Зеленському довіряють 63% респондентів, не довіряють – 25%.

Він має найвищі показники довіри на півдні та сході країни (більш як 70%).

У центрі, на заході, півночі, Харківщині та на Донбасі йому довіряють близько двох третин опитаних, на Галичині та у столиці – близько 50%.

Лідеру партії «Голос» Святославу Вакарчуку довіряють 24% опитаних, не довіряють – 57%, голові партії «Громадянська позиція» Анатолію Гриценку довіряють 22%, не довіряють – 62%, лідеру партії «Сила і честь» Ігорю Смешку – 21% і 49% відповідно, співзасновнику партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрію Бойку – 21% і 62%, голові ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 19% і 74%, прем’єр-міністру Володимиру Гройсману – 19% і 72%, голові партії «Об’єднання «Самопоміч», меру Львова Андрію Садовому – 14% і 65%, екс-президенту Петру Порошенку – 14% і 81%, голові Радикальної партії Олегу Ляшку – 12% і 80%, голові партії «Рух нових сил» Міхеїлу Саакашвілі – 11% і 75%.

Як зазначають соціологи, у рівні довіри до Вакарчука, Садового, Порошенка не спостерігається особливих різниць у різних вікових групах.

Натомість Зеленському більше довіряє молодь, а Гриценку, Смешку, Бойку, Тимошенко, Гройсману та Ляшку частіше довіряють старші респонденти.

За даними опитування, Вакарчуку найбільше довіряють на Галичині – 52%, відносно вищі показники у нього також зафіксовані на заході, півночі, у центрі та у Києві.

Подібна ситуація і з показниками довіри у Гриценка, водночас останньому у порівнянні дещо менше довіряють у Києві.

Смешку найбільше довіряють жителі Галичини, західних, центральних та північних областей, Бойку – на сході, Харківщині та Донбасі, Гройсману – на Галичині та у центрі, Тимошенко – у центрі, Садовому, Порошенку Саакашвілі – на Галичині, Ляшку – на півночі.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face).

Вибіркова сукупність – 6 тис.

Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 1,3%.

#опитування#Володимир Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом