Уряд схвалив утворення терорганів податкової служби
Уряд схвалив утворення терорганів податкової служби

Уряд схвалив утворення терорганів податкової служби

27 червня.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав постанову уряду від 19 червня 2019 р.

№ 537 "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби".

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів, передає УНН.

За даними прес-служби, територіальні органи ДПС будуть утворені як юридичні особи публічного права.

Це буде здійснено через реорганізацію деяких органів Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних органів ДПС.

У системі територіальних органів ДПС на регіональному рівні утворюються головні управління ДПС в областях та у місті Києві, Офіс великих платників податків ДПС та Інформаційно-довідковий департамент ДПС.

Водночас, як уточнили в Кабміні, постанова уряду не стосується територіальних органів ДФС митного напрямку – митниць ДФС, Департаменту податкових та митних експертиз ДФС та Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДПС, які продовжують діяти як юридичні особи публічного права, забезпечуючи реалізацію митного напряму ДФС.

Також в уряді уточнили, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1200 "Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України" утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, реорганізувавши Державну фіскальну службу шляхом поділу.

Відповідно 6 березня 2019 року затверджено Положення про ДПС.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны