Високотехнологічне виробництво онкопрепаратів в Україні - міф чи реальність?
Високотехнологічне виробництво онкопрепаратів в Україні - міф чи реальність?

Високотехнологічне виробництво онкопрепаратів в Україні - міф чи реальність?

Думаємо, ніхто не стане сперечатися, якщо почує твердження: "в Україні складно і дорого дістати якісні, ефективні онкопрепарати".

Іноді люди змушені місяцями чекати ліки, які коштують десятки сотень доларів.

А час поступово йде, позбавляючи вагомих шансів на одужання або запобігання рецидиву.

Тому питання високотехнологічного виробництва онкопрепаратів в Україні стоїть гостро.

На жаль, далеко не всі зацікавлені в розвитку цієї сфери в країні.

Клінікам і фармкомпаніям вигідніше купувати іноземні препарати, маючи частку з націнки (самі можете собі уявити, навіть дивлячись на імпортні препарати, собівартість яких в рази нижче в країні-виробнику).

Та й реалії лікування онкохворих такі: підібрати відповідний препарат окремо взятому пацієнтові - вкрай складно.

Є протипоказання, алергічні реакції на діючі речовини, дозування і ряд інших аспектів, які лікар-онколог повинен враховувати при складанні курсу лікування.

В останні роки в Україні з'явилася можливість зробити величезний крок на шляху до вирішення цієї проблеми і власним, доступним онкопрепаратам - персоналізований підхід.

У нашій країні відкрився перший компаундінг-центр - "Хемотека".

Компанія несе в маси важливість індивідуалізованої рецептури при виготовленні онкопрепаратів.

Для тих, хто любить заяложену фразу "краще - ворог хорошого" і бити паніку про "медзмови", "новомодних шарлатанів", хочемо розвіяти ваші страхи - "Хемотека" має необхідні ліцензії та сертифікати, пройшла перевірки Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Власне високотехнологічне виробництво препаратів для хіміотерапії, яким займається "Хемотека", дозволяє виготовити розчини, готові для введення, або капсули за індивідуальним рецептом, і при цьому заощадити від 30% за рахунок точних персональних дозувань.

Під час виробництва лікарських засобів для хіміотерапії, використовуючи індивідуальний підхід, технологи "Хемотеки" застосовують тільки сертифіковані субстанції вироблені в європейських країнах, а також Канаді, Японії та ін.

Вони зареєстровані в Державному реєстрі лікарських засобів України.

Лікарі-онкологи можуть самі розрахувати індивідуальні дозування препаратів і оцінити вартість лікування онлайн, а пацієнти - подивитися ціни і зробити прорахунок за своїм рецептом.

Крім того, лікарю-онкологу доступні сучасні європейські протоколи хіміотерапевтичного лікування, широкий асортимент препаратів та ін.

Готові для введення розчини Хемотеки зберігаються не менше 14 днів.

Лікарів "старої закалки" це жахає.

На їхню думку куди простіше і "надійніше" розводити високотоксичні порошки до готового розчину у ліжку пацієнта, піддаючи ризику не тільки хворого, але також медперсонал і оточуючих.

На щастя, в XXI столітті дослідники навчилися прогнозувати поведінку діючих речовин препаратів при впливі зовнішніх факторів.

І ці ризикові операції "Хемотека", маючи необхідне обладнання і персонал, також бере на себе.

Самі ж фахівці "Хемотеки" сподіваються, що їх досвід дозволить прискорити створення й інших організацій, які будуть гарантувати доступність і якість індивідуально виготовлених лікарських засобів.

Источник материала
Поделиться сюжетом