У МЗС відреагували на авіаудар по притулку для нелегалів у Лівії
У МЗС відреагували на авіаудар по притулку для нелегалів у Лівії

У МЗС відреагували на авіаудар по притулку для нелегалів у Лівії

3 липня.

Міжнародна спільнота має відігравати роль у сприянні миру, злагоди, стабільності та економічному процвітанні в Лівії.

Про це йдеться в коментарі МЗС України щодо авіаудару по Центру притулку для нелегальних мігрантів у місті Таджура, передає УНН.

“Глибоку стурбованість викликають новини, які останнім часом надходять з лівійської столиці — Тріполі, де з початку квітня цього року тривають бойові дії, у результаті яких вже загинули та отримали поранення сотні людей, у тому числі цивільних”, — заявили в МЗС.

Так, 2 липня внаслідок авіаудару по Центру притулку для нелегальних мігрантів у місті Таджура, передмісті лівійської столиці, близько 40 осіб загинуло, більше 80 отримали поранення, йдеться в заяві.

“Наголошуємо на необхідності проведення усестороннього об’єктивного розслідування цього злочину.

Закликаємо сторони лівійського конфлікту до негайного припинення вогню без попередніх умов з метою недопущення нових людських жертв.

Мир, злагода, стабільність та економічне процвітання повернуться до Лівії лише в результаті всеохоплюючого мирного діалогу, консолідації лівійського суспільства навколо спільних цінностей”, — підкреслили у відомстві.

В МЗС відзначили також, що “роль у досягненні цієї мети має відіграти й міжнародна спільнота, об’єднана позиція якої щодо недопущення продовження насильства в Лівії сприятиме припиненню конфлікту”.

Источник материала
Поделиться сюжетом