ДФС прокоментувала обшуки у відомстві
ДФС прокоментувала обшуки у відомстві

ДФС прокоментувала обшуки у відомстві

19:55, 12 липня 2019.

Фінанси.

Фіскальна служба наголосила, що обшуки пов'язані з підписанням мирової угоди між Україною та тютюновою компанією Philip Morris.

Слідчі ДБР провели обшуки в фіскальній службі / фото newsradio.

У центральному апараті Державної фіскальної служби України (ДФС) в Києві і в головному управлінні ДФС у Харківській області тривають обшуки, які пов'язані з підписанням мирової угоди між державою і компанією "Філіп Морріс Україна" - найбільшим виробником тютюнових виробів у країні.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

При цьому наголошується, що відповідне рішення було закріплено у розпорядженні Кабінету міністрів України №946-р від 5 грудня 2018 року.

Цим самим документом уряд уповноважив виконувача обов'язків очільника ДФС Олександра Власова підписати цю мирову угоду.

«ДФС докладає максимум зусиль для забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, і підтвердженням цього є підписання зазначеного мирової угоди.

Це було колегіальне рішення.

Цьому передувала робота Міжвідомчої робочої групи з питань досудового врегулювання спору при Мін'юсті», - цитує прес-служба Власова.

У повідомленні з посиланням на генерального директора компанії «Філіп Морріс Україна» Міхаліса Александракіса зазначається, що підписання цієї угоди дозволило компанії продовжити ведення бізнесу в Україні.

У свою чергу, для іноземних і українських інвесторів це стало позитивним свідченням того, що в Україні дійсно створюється сприятливий інвестиційний клімат і поліпшуються умови для розвитку бізнесу.

У прес-службі з посиланням на Александракіса додали, що процес підписання угоди відбувався прозоро і відповідно до світових стандартів здійснення таких процедур.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році компанія «Філіп Морріс Україна» почала застосовувати спеціальний митний режим переробки на території України для подальшого експорту продукції, в рамках якого компанія отримала право на умовне звільнення від української ввізного мита та інших податків на імпорт матеріалів для переробки компанією сировини , продукція з якої підлягала реекспорту.

При цьому компанія отримала дозвіл від Харківської митниці ДФС.

Загальна вартість продукції, яка була виготовлена й експортована в рамках цього режиму протягом 2015-2016 років, становила 87 млн євро.

Однак у березні 2016 року, коли термін дії цього режиму майже закінчився, ДФС ініціювала податкову перевірку з метою поставити під сумнів правомірність застосування спецрежиму для компаній "Філіп Морріс".

Так, за результатами перевірки ДФС видала компанії податкові повідомлення-рішення на загальну суму 635 млн грн.

Після безуспішного оскарження в адміністративному порядку в органах ДФС, а також у суді першої інстанції чотири компанії "Філіп Морріс" направили уряду України повідомлення про інвестиційний спір.

У квітні Державна фіскальна служба України виконала підписану між компанією "Філіп Морріс Україна" і державою мирову угоду, відкликавши податкові повідомлення-рішення на суму 635 млн грн.

#обшуки#ДФС.

Источник материала
Поделиться сюжетом