За тиждень Європарламент голосуватиме за резолюцію щодо українських політв'язнів, - представник України в РЄ
За тиждень Європарламент голосуватиме за резолюцію щодо українських політв'язнів, - представник України в РЄ

За тиждень Європарламент голосуватиме за резолюцію щодо українських політв'язнів, - представник України в РЄ

12 липня, 2019, 21:50.

.

Український дипломат наголошує, що новообраний Європарламент тільки розпочав свою роботу, а звільнення незаконно затриманих громадян України з російського полону вже один з головних пріоритетів на порядку денному.

Про це постійний представник України при Раді Європи та представник України при Європейському Союзі Микола Точицький написав на Facebook.

"Завтра український політичний в’язень Кремля Олег Сенцов святкуватиме день народження в російській тюрмі.

Понад усе бажаю Олегу непохитної віри у нашу спільну перемогу, здоров’я та швидкого повернення додому", - написав Точицький.

Він також зазначив, що боротьба за українських політв'язнів триває.

"Дуже символічно, що наступного тижня, в четвер (18 липня), в Страсбурзі Європейський Парламент проведе дебати і голосуватиме за резолюцію щодо українських політичних в'язнів Кремля", - зауважив дипломат.

Він додав, що "це чіткий сигнал Росії – політично вмотивовані переслідування громадян України не будуть толеруватись, вони мають бути звільнені".

"Протягом останніх років Європарламент завжди послідовно підтримував і був справжнім другом України.

Ми вже активно працюємо з новим складом Європарламенту для розширення та посилення цієї підтримки та співпраці.

Новообраний Європарламент тільки розпочав свою роботу, а звільнення незаконно затриманих громадян України з російського полону вже один з головних пріоритетів на порядку денному.

Так само це було і за попереднього скликання Європейського Парламенту, який нагородив Олега Сенцова премією Сахарова за свободу думки наприкінці 2018 року", - наголосив Точицький.

Він також закликав членів Європейського Парламенту "продемонструвати єдність на захист прав людини та підтримати Резолюцію наступного тижня заради звільнення Олега та всіх інших українських політичних в'язнів Кремля, які виступають на захист свободи, прав людини та європейських цінностей".

Источник материала
Поделиться сюжетом