Суд дозволив Кузьміну балотуватися в депутати
Суд дозволив Кузьміну балотуватися в депутати

Суд дозволив Кузьміну балотуватися в депутати

Шостий апеляційний адміністративний суд відмінив постанову Центральної виборчої комісії про скасування реєстрації колишнього першого заступника генпрокурора часів президента Віктора Януковича Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати України.

«Шостий апеляційний адміністративний суд скасував постанову ЦВК про скасування реєстрації Ренату Кузьміну як кандидата в народні депутати України», - написав він 11 липня.

Раніше Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Кузьміна кандидатом у народні депутати від партії «Опозиційна платформа - За життя» в багатомандатному виборчому окрузі.

В основі постанови ЦВК був лист СБУ про не перебування Кузьміна в межах України, починаючи з 2014 року.

Таким чином, Кузьмін, за даними ЦВК, не дотримався законодавчої вимоги про проживання на території України протягом останніх п'яти років перед днем виборів, що є підставою для скасування його реєстрації.

Зокрема, розслідується самовільне протиправне захоплення державної земельної ділянки рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами АП України у Києві, самовільне незаконне будівництво житлового будинку площею 1068 м кв та прилеглих споруд на цій ділянці, а також умисні дії з приховування вчинених злочинів та легалізації наведеного незаконно одержаного нерухомого майна.

У 2016 році суд арештував маєток Кузьміна (житловий будинок загальною площею 1068 кв м з підвалами, навісами і гаражем на 142 кв м, розташований на вул.

Вишгородській, 150 (Межигірське лісництво).

З 20 червня 2014 року Ренат Кузьмін перебуває у всеукраїнському розшуку і суд дав дозвіл на його затримання з метою приводу.

Водночас Кузьмін відомий як адвокат матері вбитого журналіста Олеся Бузини.

Источник материала
Поделиться сюжетом