Зеленський наказав заборонити на два місяці перевірки іноземних суден
Зеленський наказав заборонити на два місяці перевірки іноземних суден

Зеленський наказав заборонити на два місяці перевірки іноземних суден

13 липня, 2019, 15:52.

.

Президент України Володимир Зеленський наказав Держекоінспекції на два місяці призупинити екологічні перевірки іноземних суден.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Володимир Зеленський запропонував першому заступнику начальника Держекоінспекції Кримсько-Чорноморського округу Дмитру Крючкову заборонити протягом липня-вересня екологічні перевірки іноземних суден в акваторії морських портів.

Таку вказівку глава держави дав Крючкову в Одесі на нараді з розвитку морських портів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки правоохоронні органи нам допоможуть розібратися у ситуації з поборами капітанів суден, пропоную заборонити протягом наступних двох місяців екоінспекторам здійснювати екологічні перевірки в портах.

Думаю, ніхто особливо не постраждає за ці два місяці", - сказав Зеленський.

"Окрім екології Чорного моря", - зауважив Крючков.

На це глава держави відреагував так: "Якби вода в Чорному морі була прозора, і всюди біля узбережжя Одеси можна було купатись, я би вам повірив, але це не так.

Досить! Двох місяців для врегулювання ситуації вистачить".

Свою позицію з цього приводу висловив на нараді глава Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс: "Питання екологічних перевірок у європейських портах морегосподарського комплексу варто вирішувати у межах законодавства.

Якщо вам і вашій команді вдасться реалізувати через новий склад парламенту ті конкретні законопроекти, які ми підготували, в тому числі з питань екології та концесій, ми будемо цьому раді".

У морських портах функціонує екологічна служба Адміністрації морських портів, яка, у разі виявленні скидів забруднених речовин із суден, може викликати екоінспектора для оформлення відповідних протоколів перевірки суден.

Допуск екоінспекторів на судна належить врегулювати найближчим часом на законодавчому рівні з участю представників компаній-судновласників.

Источник материала
Поделиться сюжетом