Верховний суд визнав законним рішення ЦВК щодо скасування реєстрації Шарія кандидатом у нардепи
Верховний суд визнав законним рішення ЦВК щодо скасування реєстрації Шарія кандидатом у нардепи

Верховний суд визнав законним рішення ЦВК щодо скасування реєстрації Шарія кандидатом у нардепи

Верховний суд визнав законним рішення Центральної виборчої Комісії щодо скасування реєстрації блогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати.

Про це повідомляє Верховний суд на своїй сторінці у Facebook.

“Верховний суд визнав законним рішення ЦВК щодо скасування реєстрації Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати.

Таке рішення Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив у результаті перегляду в апеляційному порядку справи за позовом Шарія Анатолія Анатолійовича та політичної партії “Партія Шарія” до Центральної виборчої комісії”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, позивачі просили визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК від 3 липня «Про скасування реєстрації кандидата в народні депутати України Шарія А.

А., включеного до виборчого списку політичної партії “Партія Шарія” у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року”.

Крім того, у ВС нагадали, що суд першої інстанції, приймаючи рішення про відмову в задоволенні позову, виходив з того, що підставою для вирішення питання щодо скасування реєстрації Шарія є лист СБУ, в якому була зазначена додаткова інформація щодо останнього місця його проживання, а саме те, що Шарій 24 січня 2012 року виїхав за межі України та після цього на територію України не в’їжджав.

До того ж Верховний суд погодився з цим рішенням.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія у вівторок, 2 липня, зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього голову Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва.

Відповідне рішення ЦВК прийняла більшістю голосів на виконання постанови Верховного суду.

Також за рішенням Верховного суду ЦВК зареєструвала кандидатами у нардепи проросійського відеоблогера Анатолія Шарія та Євгенія Євтухова, включених до списку "Партії Шарія".

Після відповідних рішень ЦВК у Києві на Майдані Незалежності 2 липня пройшла акція під назвою "Терпіти більше не можна".

Зазначається, що на мітинг під стелою Незалежності зібралося близько 300 людей.

Так, учасники акції тримали в руках плакати "Ми втомилися від лайна", "Терпіти більше не можна", "Портнов, суд скоро", тощо.

Згодом Генпрокуратура підтвердила, що Шарій останні п’ять років не проживав в Україні.

Також у ГПУ заявили, що екс-заступник генпрокурора Віктора Пшонки Ренат Кузьмін, якого зареєстрували кандидатом на дострокові вибори в Раду, перебував за межами України останні п'ять років.

Водночас голова Касаційного адміністративного суду при Верховному суді України Михайло Смокович повідомив, що ВСУ не зобов'язував ЦВК реєструвати екс-главу Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

Своєю чергою, голова Верховної Ради Андрій Парубій звернувся із запитом до Генпрокуратури, Служби безпеки і Держприкордонслужби надати відомості про перебування в Україні останні 5 років Анатолія Шарія, Андрія Клюєва і Рената Кузьміна.

Крім того, Генеральна прокуратура України направила додаткову інформацію щодо екс-глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Источник материала
Поделиться сюжетом