Біля КСУ проходить мітинг проти скасування декомунізації
Біля КСУ проходить мітинг проти скасування декомунізації

Біля КСУ проходить мітинг проти скасування декомунізації

Кілька десятків людей у вівторок, 16 липня, мітингують під будівлею Конституційного суду України у Києві проти ймовірного скасування закону про декомунізацію.

Як зазначається, під КСУ одночасно відбуваються два мітинги.

Один з мітингів провів фонд "Повернись живим", який анонсував акцію без партійної символіки, водночас роздав своїм прихильникам "піонерські краватки".

"Ми прийшли під стіни КСУ, щоб висловитися проти відміни декомунізації та нагадати суддям КСУ, що свідомі українці радіють "за чье-то счастливое детство", але не хочуть повторення кривавого комуністичного режиму", - зазначає прес-служба фонду.

Повідомляється, що мирна акція тривала півгодини.

Десятки мітингарів розвісили банери та плакати проти відміни декомунізації.

Крім того, команда фонду роздала присутнім "піонерські краватки", які потім символічно пов’язали на паркан Конституційного Суду України.

Своєю чергою, паралельно проти скасування декомунізації інший мітинг проводить ВО "Свобода", до якого приєднались "Національні дружини" і "Правий сектор".

Зауважимо, сьогодні КСУ продовжує у закритому режимі розгляд справи за конституційним поданням 46 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону "Про засудження комуністичного та націонал соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (так званий закон про декомунізацію).

Як повідомлялося, Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила урядовий законопроект про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонила їхню пропаганду й символіку.

Згідно із законом, символіка і пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.

Источник материала
Поделиться сюжетом