Депутат Борислав Береза виявився винуватцем ДТП на Троєщині, в якому постраждали двоє людей
Депутат Борислав Береза виявився винуватцем ДТП на Троєщині, в якому постраждали двоє людей

Депутат Борислав Береза виявився винуватцем ДТП на Троєщині, в якому постраждали двоє людей

Народному депутату Борислава Березі, який знову балотується по 213-ому мажоритарному округу на Троєщині в Києві, не вдалося приховати скоєний ним злочин 10-ти річної давності.

Докази нібито вчиненого Березою злочину оприлюднили журналісти, пише Народна Правда.

Береза, також добре відомий українцям як Бляхер, зовсім неспроста так напружено реагує на питання про зміну прізвища.

Адже саме з подвійним прізвищем Бляхер-Береза ​​він нібито фігурує в оперативних матеріалах за фактом скоєння ДТП з постраждалими.

І змінив його, ймовірно, замітаючи сліди тяжкого злочину.

За матеріалами ЗМІ, 2 березня 2009 року майбутній депутат на джипі Acura MDX на повній швидкості збив на пішохідному переході двох людей.

ДТП сталося на вулиці Оноре де Бальзака на Троєщині.

Постраждалі отримали важкі травми і опинилися в реанімації.

Повідомляється, що 12 березня 2009 року в відношенні Борислава Бляхер-Берези було відкрито кримінальну справу №09-003-014573-001 за частиною 2 статті 286 – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження.

За такий злочин Кримінальним кодексом передбачено тільки один вид покарання – позбавлення волі на строк до восьми років.

Друга частина статті 286, за якою проходив Бляхер-Береза ​​не передбачає можливості закриття кримінальної справи на підставі примирення сторін.

Тобто навіть в разі відсутності у потерпілих претензій і компенсації винуватцем заподіяного збитку, справа все одно має бути направлена ​​до суду, який зобов’язаний винести вирок і застосувати відповідну санкцію у вигляді позбавлення волі.

Але до суду справа так і не дійшла, а Бляхер-Береза ​​залишився на свободі.

12 травня 2009 року кримінальна справа була закрита згідно з пунктом 2 статті 6 Кримінального кодексу – обставини, що виключають провадження в кримінальній справі через відсутність в діянні складу злочину.

Закрив справу якийсь слідчий Деснянського райвідділу Поліщук, який вчинив як би в кращих традиціях старої нереформованої міліції: чіткий факт злочину є, постраждалі є, злочинець є, але складу злочину він чомусь не виявив.

Ймовірно, швидше за все, Бляхер-Береза ​​банально викупив свою справу, щоб уникнути кримінальної відповідальності і тюремного ув’язнення.

А заодно ще й як би підчистив «хвости».

Поки в Деснянському райвідділі міліції закривали справу майбутнього депутата, у Дніпровському райуправлінні йому вже виправляли новий паспорт.

Вже не на прізвище Бляхер-Береза, а на більш коротке – Береза.

Але головне – щоб паспорт був «чистенький», вже з іншою серією та номером.

Примітно, що свій новий паспорт Береза ​​отримав саме в травні 2009 року.

У ті ж дні, коли в міліції нібито незаконно закривали його справу.

Важливо, що згідно із законом громадяни України не мають права на зміну прізвища, якщо вони знаходяться під слідством.

А нардеп Береза ​​перестав бути Бляхер-Березою рівно тоді, коли проти нього ще судячи з усього було відкрито кримінальну справу, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.

Таким чином, однією тільки весною 2009 року Борислав Береза ​​нібито скоїв щонайменше три злочини, за жоден з яких так до сих пір і не відповів перед законом.

Спочатку збив двох людей на дорозі.

Потім вступив в корупційний зговір із співробітниками міліції з метою незаконного закриття кримінальної справи.

А після цього ще й незаконно змінив прізвище і отримав новий паспорт.

Источник материала
Поделиться сюжетом