Електрозарядки можуть стати обов'язковими для всіх українських АЗС
Електрозарядки можуть стати обов'язковими для всіх українських АЗС

Електрозарядки можуть стати обов'язковими для всіх українських АЗС

13:30, 16 липня 2019.

Транспорт.

З 1 липня набули чинності зміни до ДБН для автостоянок і гаражів, якими введено обов'язкове облаштування 5% машиномісць на нових або реконструйованих парковках з можливістю електричної підзарядки.

Мінрегіон має намір зробити обов'язковим встановлювання електрозарядок на автомобільних заправних станціях (АЗС).

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, зараз розглядається відповідні зміни до державних будівельних норм (ДБН).

«Кількість електромобілів в Україні, як і в усьому світі, постійно збільшується.

І треба заздалегідь подбати про необхідні зарядні пристрої для цих авто.

Ми вже внесли зміни до будівельних норм про обов'язкове облаштування електрозарядок на парковках.

Зараз же є пропозиція про обов'язкове облаштування електрозарядних станцій і на АЗС.

Експерти і фахівці з розробки ДБН зараз активно вивчають цю пропозицію - внести нові зміни до відповідних будівельних норм, щоб на нових і реконструйованих АЗС в обов'язковому порядку проектувалися зарядки для електромобілів", - написав заступник міністра.

Він зазначив, що з 1 липня цього року набули чинності зміни до державних будівельних норм щодо автостоянок і гаражів, якими введено обов'язкове облаштування 5% машиномісць на нових або реконструйованих парковках з можливістю електричної підзарядки.

"Ми дивимося на перспективу, тому намагаємося, щоб до 2030 року всі 100% машиномісць на українських парковках були з електрозарядками.

І щоб у всіх інших громадських місцях вони обов'язково облаштовувалися.

В першу чергу, на автозаправках і біля житлових будинків", - додав Парцхаладзе.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №10405 про створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, який спрямований на врегулювання питання з парковками і зарядними станціями для електрокарів.

Він набуде чинності з 1 січня 2020 року.

Довідка УНІАН.

Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

#електромобіль#АЗС.

Источник материала
Поделиться сюжетом