Глава МЗС Угорщини не вважає свій приїзд на Закарпаття втручанням у вибори
Глава МЗС Угорщини не вважає свій приїзд на Закарпаття втручанням у вибори

Глава МЗС Угорщини не вважає свій приїзд на Закарпаття втручанням у вибори

Глава міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив 16 липня на Закарпатті, що не бачить у своєму візиті втручання в українські вибори.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на кореспондента "Укрінформу", про це він сказав на пресконференції в Береговому у вівторок.

На Закарпатті у Сіярто була запланована зустріч з представниками місцевих угорських громадських організацій.

"Цей візит був запланований, усе відбулося в рамках дипломатичних відносин та узгоджено з відповідними дипломатичними відомствами.

Це не є втручанням в українські вибори і я не вважаю, що я якимось чином щось порушую", - заявив Сіярто.

Напередодні Міністерство закордонних справ України попередило угорських чиновників, що готове вжити заходів, аби не допустити втручання угорської влади у внутрішньополітичне життя України перед парламентськими виборами.

МЗС зазначає, що нещодавня зустріч прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України Брензовичем у Будапешті, викликає стурбованість української сторони.

Крім того, Київ стурбований низкою візитів на Закарпаття офіційних осіб Угорщини та їх публічними заявами агітаційного характеру на підтримку Брензовича та деяких інших кандидатів на позачергових виборах до парламенту.

Источник материала
Поделиться сюжетом