Ґрунтовий гербіцидний контроль підвищує врожайність озимого ріпаку — експерт
Ґрунтовий гербіцидний контроль підвищує врожайність озимого ріпаку — експерт

Ґрунтовий гербіцидний контроль підвищує врожайність озимого ріпаку — експерт

Про це зауважує керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Так, осіння забур’яненість призводить до надмірного винесення точки росту над поверхнею ґрунту й слабкого розвитку кореневої системи, що підвищує ризик вимерзання ріпаку та спричинює формування низької врожайності.

Крім того, сильна забур’яненість сприяє поширенню хвороб і шкідників, призводить до підвищення вологості та засміченості врожаю, спричиняє складнощі при його збиранні та переробці.

«Потенціал продуктивності ріпака найкраще реалізується на чистих від бур'янів полях: за високої засміченості знижується густота стояння культури і значною мірою затримується її ріст і розвиток, — відзначає Олександр Мигловець.

— Тому ґрунтовий гербіцидний контроль є неодмінною складовою вирощування цієї культури.

А оскільки посіви ріпака засмічує велика кількість найрізноманітніших видів бур’янів, найкраще застосовувати бакові суміші гербіцидів: завдяки різним механізмам дії діючих речовин та різним спектрам контрольованих видів бур’янів вони ефективно знищуватимуть широкий спектр сегетальної рослинності й захищатимуть ваш майбутній врожай».

Для високоефективного контролю однорічних злакових і дводольних бур’янів у посівах ріпака він рекомендує застосовувати бакову суміш препаратів Тізер (пропізохлор, 720 г/л) у нормі 2,0-2,5 л/га та Командир (кломазон, 480 г/л) у нормі 0,15-0,2 л/га, залежно від типів ґрунтів і вмісту гумусу.

Тізер знімає проблему забур’яненості на ранніх етапах росту культури і забезпечує тривалий період захисної дії, до 12 тижнів, залежно від погодних умов.

При цьому він не є фітотоксичним до рослин ріпака навіть при випаданні надмірної кількості опадів чи зниженні температури і швидко розпадається у ґрунті на нетоксичні сполуки.

Висока ж гербіцидна активність Командира ефективно контролює однорічні злакові та дводольні бур’яни, що доповнює і розширює спектр контрольованих видів бур’янів у суміші.

При цьому застосування цієї бакової суміші паралельно із високою ефективністю демонструє високу рентабельність, що дозволяє раціоналізувати виробничі витрати аграрія.

Довідково: З питань продажу та співпраці звертатись: ТОВ «Укравіт Агро», м.

Київ, просп.

Перемоги, 42, корп.

Гаряча лінія: 0 800 301 401,www.

Источник материала
Поделиться сюжетом