Партія «Голос» «випала» з першої п’ятірки. Нове опитування від КМІС
Партія «Голос» «випала» з першої п’ятірки. Нове опитування від КМІС

Партія «Голос» «випала» з першої п’ятірки. Нове опитування від КМІС

Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування для формування рейтингу підтримки політичних партій на виборах до Верховної Ради України.

Згідно з результатами липневого дослідження, 52,3% респондентів проголосували б за партію «Слуга народу», 10,3% – за партію «Опозиційна платформа – «За Життя», 7,9% – за партію «Європейська Солідарність», 5,8% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», а 5,1% – за партію «Сила і Честь».

Далі місця розподіляються наступним чином:.

4% – за партію «Голос»,.

3% – за партію «Опозиційний блок»,.

2,5% – за партію «Громадянська позиція»,.

2,4% – за Радикальну партію Олега Ляшка,.

1,5% – за «Партію Шарія»,.

1,5% – за партію «Свобода»,.

1,3% – за «Українську стратегію Гройсмана»,.

за інші партії – загалом 2,4%.

Дослідження проводилось з 3 по 13 липня 2019 року Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респонденти, що мешкають у 125 населених пунктах усіх регіонів України за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Источник материала
Поделиться сюжетом