"Перебуваючи у Маріуполі, Зеленський не провідав поранених військових у шпиталі", – заступник голови Комітету ВР
"Перебуваючи у Маріуполі, Зеленський не провідав поранених військових у шпиталі", – заступник голови Комітету ВР

"Перебуваючи у Маріуполі, Зеленський не провідав поранених військових у шпиталі", – заступник голови Комітету ВР

Команда нового президента не приділяє достатньо уваги питанням фронту,зокрема у тій частині, де мова йде про поранених.

Про це у студії "5 каналу" розповіла перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, народний депутат Оксана Корчинська.

"Новій адміністрації наплювати на фронт.

От я за місяць не змогла добитися зустрічі з Головою РНБО, який повинен займатися обороною, в тому числі пораненими, тому що мені, як координатору цивільно-військового штабу, куди входило п’ять міністерств, мені нема кому, людині з доступом до секретної інформації, передати координацію штабом", – повідомила депутат.

Корчинська відзначила нахабство дій ворога, який розуміє, що в Україні питання війни відійшло на другий план.

"У нас зараз почалися великі проблеми, коли 35 ампутантів за 4 місяці – у нас таке останній раз було в 2014-2015 роках.

І коли я задаю питання: давайте сядемо переговоримо – у нас активно ворог мінує протипіхотними мінами, які заборонені Женевською конфенцією, якими вони не мінували з 2016 року.

Зараз вони, останні два місяці, активні – це пластикові міни, які неможливо вирахувати.

У нас з вами кожного тижні один-два ампутанти.

Ніхто не звертає увагу.

У нас снайпери – оцей тиждень: вчора загинув від снайпера, сьогодні вночі на Кримському працював снайпер, позавчора снайпер.

У нас втрати – по нас як по полігону стріляють і ми ще якийсь повинні робити вигляд, коректно себе вести, коли ворог розуміє, що у нас розгул зараз, що будь ласка: у вас політика "не стріляти" і ми будемо вас вбивати", – сказала вона.

Нардеп вважає, що красномовним свідченням про ставлення Зеленського до армії є той факт, що перебуваючи з робочим візитом у Маріуполі він не навідався до поранених солдатів.

"Коли президент був у Маріуполі – це перший раз за п’ять років, коли у військовий госпіталь президент, ані його оточення, не заїхали, хоча там було дев’ять поранених", – відзначила Корчинська.

Також нардеп додала, що, на її думку, Зеленський вже обмежений у доступі до інформації, бо "здравомисляча людина такого не може свідомо робити".

Повне відео розмови можете переглянути тут:.

Источник материала
Поделиться сюжетом