Посол в Італії назвав процес над Марківим результатом російської спецоперації
Посол в Італії назвав процес над Марківим результатом російської спецоперації

Посол в Італії назвав процес над Марківим результатом російської спецоперації

Посол України в Італії Євген Перелигін заявив, що процес проти нацгвардійця Віталія Марківа був " спецоперацією Росії, організованою в Італії з метою дискредитації українського опору російській агресії".

Про це він заявив порталу Formiche.

net, повідомляє "Європейська правда".

"Я переконаний , що весь процес проти Віталія Марківа, а також недавній вердикт присяжних Павії є доказом масштабної російської спецоперації, організованої в Італії з метою дискредитації українського опору російської агресії", - заявив Перелигін.

"Звичайно, для підтвердження цієї версії потрібні незаперечні докази, але якщо суд присяжних руйнує долю і життя людини, захисника нашої Батьківщини, при повній відсутності доказів, то хто може заперечувати мою думку, виходячи з багатьох факторів та ознак, які свідчать про політичний характер процесу проти Віталія Марківа? "- додав посол.

За словами посла, тепер, окрім політичних в’язнів у Росії, в України з’явився політв’язень в Італії.

Як повідомлялося, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році.

Марківа засудили до 24 років ув'язнення.

Він має подвійне громадянство України та Італії, тому його судили за італійськими законами.

Військовий відкидав обвинувачення і заперечував свою причетність до смерті Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, який загинув тоді ж.

Источник материала
Поделиться сюжетом