Сергій Токарєв: ЛакіБукс подарував "Книжку про сміття" відвідувачам Дня Либіді
Сергій Токарєв: ЛакіБукс подарував "Книжку про сміття" відвідувачам Дня Либіді

Сергій Токарєв: ЛакіБукс подарував "Книжку про сміття" відвідувачам Дня Либіді

Столиця відсвяткувала умовний день народження річки Либідь, яка вперше була згадана у історичному літописі більше 1050 років тому.

На святкуванні відвідувачі брали участь у перегонах на каяках, майстер-класі із надання першої допомоги на воді, дитячих творчих майстер-класах та вікторині на знання український водойм.

Видавничий благодійний проект ЛакіБукс долучився до активістів “Водного Руху Київщини”, та подарував присутнім дітям “Книжку про сміття” написану київськими школярами разом з Галиною Ткачук.

“Питання сміття є дуже болючим для України.

Ми бачимо це на вулицях, читаємо в новинах, соціальних мережах та міжнародних рейтингах.

Країна тільки починає свій шлях боротьби зі сміттям, боротьби за чисте довкілля.

Саме тому ми вирішили створити та максимально поширити нашу “Книжку про сміття” серед підлітків, від котрих залежитиме майбутнє нашої планети, – розповідає ініціатор проекту ЛакіБукс та співзасновник компанії Lucky Labs Сергій Токарєв, – На Дні Либіді зібрались люди, які також небайдужі до цієї проблеми і вже багато років борються зі сміттям.

Ми не могли пройти повз та з радістю долучилися до такої важливої ініціативи”.

На жаль, стан “іменинниці” зовсім не святковий – річка майже викреслена із життя міста, засмічена, її береги необлаштовані, а русло часто перекривається.

Активісти намагаються повернути Либідь до життя, займаючись так званою ревіталізацію, оновлюючи водойму екологічно, соціально, інфраструктурно та культурно.

Аби привернути уваги до цих проблем вже втретє проводяться Дні Либіді.

“Змінити укріплення берегів, зробити освітлення, вело та бігову інфраструктури, встановити урни та лавочки, цікаві мистецькі об'єкти, спортивні простори – у такий спосіб ми плануємо повернути фокус громадської уваги до Либіді, як до однієї з трьох річок між якими було засновано столицю України, Київ.

Це стане найкращими запобіжним заходом від знищення ріки.

Туди більше не зливатимуть відходи, не викидатимуть на її береги сміття, не перекриватимуть русло парканами.

Ми мріємо, що відроджена Либідь стане не менш популярною серед містян аніж наприкінці позаминулого століття, коли її береги були одним з головних місць відпочинку”, – розповідає голова ГО “Водний Рух Київщини” Антон Пузань.

Либідь – права притока Дніпра, що протікає Києвом.

Вважається, що річка отримала свою назву від імені легендарних братів-засновників Києва - Кия, Щека і Хорива.

Источник материала
Поделиться сюжетом