В "Укренерго" заявили про проблеми в роботі енергосистеми
В "Укренерго" заявили про проблеми в роботі енергосистеми

В "Укренерго" заявили про проблеми в роботі енергосистеми

голови Національної енергетичної компанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив про певні проблеми в роботі енергосистеми, повідомляє прес-служба "Укренерго".

"Причина - не всі сегменти ринку запущені, зокрема, відсутній ринок допоміжних послуг.

Зараз "Укренерго" спільно з регулятором працює над тим, щоб прискорити кваліфікацію постачальників допоміжних послуг", - заявив Він у ході круглого столу "Запуск оптового ринку електричної енергії: перші результати та виклики".

За його словами, у більшості годин покриття необхідних резервів пропозиціями генеруючих компаній складає близько 55-60%, тому енергосистема працює зі зниженою надійністю.

"Ситуацію з дефіцитом резервів треба терміново виправляти.

Це хоч і побічно, але все ж впливає на ціноутворення.

У той же час позитивним є те, що незважаючи на дефіцит резервів, у нас немає значних відхилень надійності роботи як генеруючого обладнання, так і мережі передачі даних, а також це не викликає реального дефіциту потужності в системі", - підкреслив він.

Також Ковальчук зазначив, що протягом 10 днів роботи нового ринку електроенергії суттєво покращилась якість даних комерційного обліку.

"Вважаємо, що потенційні небаланси, викликані неякісним комерційним обліком, будуть значно нижчими, ніж ті, що ми прогнозували перед запуском ринку", - зазначив Ковальчук.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны