Катастрофа МН17. У Нідерландах розпочався міжнародний симпозіум
Катастрофа МН17. У Нідерландах розпочався міжнародний симпозіум

Катастрофа МН17. У Нідерландах розпочався міжнародний симпозіум

Міжнародний симпозіум під назвою “П’ять років після збиття МН17" проходить у нідерландському місті Ньювегейн у тому ж приміщенні, де 19 червня міжнародна Спільна слідча група (JIT) назвала імена чотирьох причетних до збиття боїнга МН17 та оприлюднила дату, коли відбудеться суд - 9 березня 2020 року.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, подія присвячена впливу трагедії на родичів загиблих, світ в цілому, її наслідкам а також розслідуванню.

На заході присутні найближчі родичі, генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербек, голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен, посол Австралії, а також засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

До того ж символічно залу, де проходить симпозіум, прикрасили квітами - 298 соняшниками, саме стільки людей загинуло п‘ять років тому на борту МН17.

Як повідомлялось, у нідерландському місті Ньювегейн 16 липня відбудеться міжнародний симпозіум під назвою “П’ять років після збиття МН17.

Також 9 липня заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов заявив, що відповідно до угоди про співпрацю щодо розслідування збиття "Боїнга" рейсу МН17, підписаної два роки тому міністрами юстиції України та Нідерландів, почалася процедура передачі матеріалів до Нідерландів.

Раніше міжнародна спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 (JIT) у нідерландському місті Ньювегейн у середу, 19 червня, оприлюднила імена чотирьох причетних до катастрофи літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року.

На борту перебувало 298 осіб, з них 196 – громадяни Нідерландів.

В авіакатастрофі не вижив ніхто.

Слідство встановило, що літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який виробляли в СРСР, а нині виробляють у Росії.

Источник материала
Поделиться сюжетом