Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятій річниці Революції Гідності
Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятій річниці Революції Гідності

Сенат США прийняв резолюцію, присвячену п'ятій річниці Революції Гідності

Сенат Сполучених Штатів Америки одностайним рішенням ухвалив резолюцію, присвячену п'ятій річниці Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це у середу, 17 липня, повідомляє прес-служба посольства США в Україні у Facebook.

У резолюції зазначається, що Сенат США засуджує російську агресію по відношенню до України та закликає міжнародних партнерів зберігати санкцій проти РФ.

Крім того, Сенат називає газопровід "Північний потік - 2" значною загрозою безпеці Європи, спрямованої на підрив економічної стабільності України та посилення її вразливості перед подальшими російськими військовими інтервенціями.

Водночас десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій висловлюють підтримку усім українським політичним в’язням, що утримуються в РФ та підконтрольних їй територіях на основі сфабрикованих обвинувачень, засуджують російську агресію в Керченській протоці та не визнають анексію Криму.

Крім того, Сенат вітає створення автокефальної Православної Церкви України як важливої віхи у побудові Україною власного майбутнього, вільного від російського впливу.

Також сенатори вітають український народ з нагоди успішного проведення вільних та справедливих виборів президента України та інавгурації Володимира Зеленського на посаду глави держави.

Раніше Комітет із закордонних справ Сенату Сполучених Штатів Америки розглянув та рекомендував до ухвалення повним складом верхньої палати Конгресу резолюцію, присвячену 5-тій річниці Революції Гідності, яка вшановує пам’ять Небесної Сотні та засуджує триваючу російську агресію щодо України.

Источник материала
Поделиться сюжетом