Експерт: До виборів жодних дій від Зеленського щодо перемовин очікувати не варто
Експерт: До виборів жодних дій від Зеленського щодо перемовин очікувати не варто

Експерт: До виборів жодних дій від Зеленського щодо перемовин очікувати не варто

До виборів, що відбудуться у неділю 21 липня, жодних дій від президента Володимира Зеленського щодо перемовин очікувати не варто.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказала кандидат філософських наук Олександра Решмеділова.

"Давайте чітко розуміти, чому ми знов повертаємося, нікуди не рухаємося від Нормандського формату, тому що крім заяви, яка була запропонована президентом Зеленським для президента Путіна, РФ, в перемовинах долучити США і Великобританію до перемовин, ця ідея, в принципі, не знайшла підтримки.

Є заява від США, є заява від РФ, що залишаємося у Нормандському форматі, саме тому почали надалі вже продовжувати цю думку і вести перемовини", - сказала вона.

"Нагадаю, що для того, щоб зустрілись представники, очільники держав Нормандського формату, цю зустріч мають готувати на рівні міністрів закордонних справ.

А ви знаєте, що поки Клімкін знаходиться у відпустці, а Пристайко не став повноцінно міністром закордонних справ, важко їм буде готувати цю зустріч, тому я переконана, що це все відбудеться після виборів", - додала Решмеділова.

"Так само з огляду на телефонну розмову, до якої я вже згадувала, так само пан Пєсков зазначав, що будь-які зрушення почнуться після виборів.

Чи стане питання обміну до виборів? Дивіться, тут треба подивитись, наскільки це можна зробити оперативно, тому що до виборів залишаються лічені дні.

Все ж таки більше ймовірності, що ці процеси будуть реалізовані вже після виборів, це чисто, скажемо, технічно.

Але якщо будуть якісь зрушення в цьому напрямку, то будемо тільки радіти.

Але перемовини на рівні омбудсменів...Можливо будуть включені інші політичні фактори, які можуть додати прискорення цим факторам", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, 28 червня в Україну повернулися четверо полонених.

Домовленість про їх звільнення була досягнута в Мінську під час переговорів Віктора Медведчука з ватажками "ЛДНР" Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести переговори щодо ситуації на Донбасі в Мінську в присутності представників США, Франції, Великобританії.

Источник материала
Поделиться сюжетом