Медведчук: Говорити про те, що Зеленський робить кроки до миру дуже складно
Медведчук: Говорити про те, що Зеленський робить кроки до миру дуже складно

Медведчук: Говорити про те, що Зеленський робить кроки до миру дуже складно

Прес-служба "Опозиційної платформи - За життя".

Говорити про те, що у президента України Володимира Зеленського є конкретні кроки для встановлення миру дуже складно.

Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук в Європарламенті, де він знаходиться на запрошення євродепутатів для презентації свого мирного плану врегулювання ситуації на Донбасі.

"Він (Зеленський, – ред.) сказав, що мир– це його головне завдання.

Але було б, власне, дивним, якщо б для президента, щодо якої очікування людей зводяться до того, я вже говорив про соціологію: 80-88% хочуть миру і припинення бойових дій, щоб у нього стояли інші завдання", – сказав він.

Медведчук також нагадав, що Зеленський вже практично ка два місяці президент.

"Фактично днями буде 2 місяці, як він при владі, як він вступив на цю посаду.

Говорити про те, що є конкретні кроки в цьому напрямку – дуже складно.

Але те, що відбулося його діалог з паном Путіним кілька днів тому, за його ініціативою – це позитивний момент, і я розцінюю його як виключно позитивний момент.

Тому що початок діалогу, а це повинна ініціювати однозначно, українська сторона, це було питання, пов'язане і з звільненням людей, і з роботою в рамках "нормандського формату".

Хочеться вірити, що після 21 липня пан Зеленський буде менше політиком, який підтримує свою партію на виборах, що, з одного боку, природно, але з іншого не зовсім, так як він глава держави, і вже новообраний президент, він перестане займатися політичними питаннями і стане справжнім реальним державним діячем, який буде відстоювати питання всієї країни, в тому числі і в питаннях миру", – додав політик.

Цей план був схвалений партією і отримав підтримку у Донецьку, Луганську та Москві.

Члени партії нарікають, що Володимир Зеленський навіть не читав план мирного врегулювання, хоча перед виборами обіцяв домогтися миру на Донбасі.

Источник материала
Поделиться сюжетом