Поліція знайшла, хто "мочив" Вакарчука СМС-ками
Поліція знайшла, хто "мочив" Вакарчука СМС-ками

Поліція знайшла, хто "мочив" Вакарчука СМС-ками

На Львівщині поліцейські викрили депутата сільради у масовій смс-розсилці для дискредитації партії "Голос" на користь партії "Європейська солідарність" .Про це повідомляє Департаменту кіберполіції.Упродовж минулого понеділка до поліції надходили повідомлення від жителів Львівщини про масову розсилку СМС-повідомлень.

У повідомленнях писалося, що "Голос" не проходить відсотковий бар'єр, відтак людей провокували не голосувати за вказану партію.

Кіберполіція встановила, що особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем "Peremoga", є одним із депутатів сільрад Львівської області.У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв'язку, в кількості від 5 до 25 тис.

упродовж місяця.

Окрім контрагітації відносно опонентів, порушник використовував смс-розсилку задля агітації за партію "ЄС"."Також було встановлено, що абонентська база отримувачів цих смс-повідомлень була сформована ще під час президентських виборів 2019 року однією з політичних партій, яка домінувала на Львівщині", – розповів начальник кіберполіції Сергій Демедюк.

Поліція порушила кримінальну справу за статтею "Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача".

Слідчі дії тривають.

Источник материала
Поделиться сюжетом