Путін спростив отримання російського громадянства для всіх жителів Донбасу
Путін спростив отримання російського громадянства для всіх жителів Донбасу

Путін спростив отримання російського громадянства для всіх жителів Донбасу

18:41, 17 липня 2019.

Політика.

В кінці квітня Путін підписав указ про спрощене громадянство Росії для жителів ОРДЛО.

Президент Росії Володимир Путін поширив дію указу про спрощене отримання російського громадянства на всіх жителів Донецької і Луганської областей України.

Про це йдеться в документі, опублікованому на офіційному порталі правової інформації РФ.

В кінці квітня Путін підписав указ про спрощене громадянство Росії для жителів "окремих районів" Донецької та Луганської областей.

Новим указом слова про «окремі райони» з документа виключено.

Подати документи на громадянство зможуть жителі Донецької та Луганської областей, що знаходяться на території РФ.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

29 і 30 квітня в Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

1 травня Путін підписав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства для окремих категорій громадян України.

Право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку, зокрема, отримали громадяни України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на території Криму і виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, чоловіки (дружини) та батьки.

8 травня Кабмін України ухвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, які будуть видаватися жителям окупованих українських територій, насамперед Луганської та Донецької областей.

20 червня президент Росії Володимир Путін заявив, що отримання російського громадянства для всіх українців буде спрощено, але для цього треба приїхати до РФ.

Лідери держав і урядів країн-членів Європейського Союзу заявляють про готовність не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі.

#Донбас#Путін#паспорт.

Источник материала
Поделиться сюжетом