В Україні хочуть кожну лікарняну палату обладнати туалетом та душовою
В Україні хочуть кожну лікарняну палату обладнати туалетом та душовою

В Україні хочуть кожну лікарняну палату обладнати туалетом та душовою

12:47, 17 липня 2019.

Країна.

При цьому вкрай важливо, щоб нові туалети і душові кімнати були доступні для маломобільних груп населення.

Мінрегіон має намір зробити обов'язковим облаштування в лікарнях туалету і душової в кожній палаті / фото УНІАН.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має намір зробити обов'язковим облаштування в лікарнях туалету і душової в кожній палаті.

Як повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, відповідні зміни містяться в проекті нових державних будівельних норм (ДБН) щодо закладів охорони здоров'я.

За його словами, на жаль, поки що реальність багатьох українських лікарень - жахливого сіро-зелено-синього кольору стіни, туалетні кімнати в коридорі на все відділення, зазвичай у незадовільному стані.

«Звичайно, в таких умовах краще не одужуватимуть.

І цю «радянщину» потрібно змінювати, підвищувати умови для надання послуг.

Тому ми вирішили повністю оновити застарілі норми з проектування установ охорони здоров'я, і одине з важливих питань - забезпеченість лікарняних палат туалетами і душовими.

Пропозиція поки що така - щоб туалет і душова були в кожній палаті.

У деяких звичайних лікарнях і в більшості приватних є такі палати.

А ми хочемо зробити цю норму обов'язковою для всіх", - написав заступник міністра.

Парцхаладзе підкреслив, що також вкрай важливо, щоб нові туалети і душові кімнати були доступні для маломобільних груп населення - людей з інвалідністю, пацієнтів з післяопераційним станом здоров'я, вагітних жінок тощо.

"Всі вимоги щодо того, як треба правильно влаштовувати санітарні та душові кімнати із забезпеченням безперешкодного доступу, містяться в діючій ДБН «Інклюзивність будівель і споруд».

І в новій ДБН щодо закладів охорони здоров'я повинні обов'язково бути посилання на ці вимоги, як це правильно треба робити.

Так має бути!" - додав він.

Довідка УНІАН.

Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

#Україна#лікарня#туалет.

Источник материала
Поделиться сюжетом